Wat is de oorsprong van een vezelwisselaar?

- Jun 30, 2017-

Wat is de oorsprong van een vezelwisselaar?

In het verleden zien we dat de data-opslag in principe in de server is die direct verbonden is met verschillende SCSI, IDE en dergelijke schijven, wat we vaak DAS (direct connection storage) horen. Dit point-to-point schijfsysteem is duidelijk moeilijk te vergroten en de opslagprestatie is moeilijk om het gebrek aan te verbeteren. Niet alleen dat, door de IDE en SCSI-interface fysieke prestatiebeperkingen, en de verbinding ervan met de schijf is meestal slechts 20 meter binnen de verbindingsafstand, waardoor de uitbreiding van de schijfopslagsysteem sterk wordt beperkt.

Om deze tekortkomingen in de bovenstaande DAS-opslagmethoden op te lossen, begonnen netwerkapparatuurfabrikanten en experts voor standaardontwikkeling de ontwikkeling van een nieuwe opslagtechnologie te overwegen, een fundamentele oplossing voor de overdrachtssnelheid van de DAS-opslagmodus en de verbindingsafstand. Eerst denken mensen dat een opslagsysteem onafhankelijk is, als een netwerkapparaat op het netwerkknooppunt, waardoor de opslaglading van de server aanzienlijk kan worden verminderd, maar ook het schijfopslagsysteem sterk uitbreiden, wat de latere NAS .

Deze opslag is inderdaad een aanzienlijke mate om de vroegere DAS-opslagtekorten op te lossen, om de overgrote meerderheid van kleine en middelgrote ondernemingen te ontmoeten voor lokale opslagbehoeften. En het is de grootste functie is eenvoudig, met hetzelfde IP-protocol bij de Ethernet, kunnen netwerkbeheerders de inzet van NAS-opslagsystemen gemakkelijk begrijpen. Veel bedrijven worden op grote schaal verwelkomd. Maar NAS is nog steeds niet fundamenteel het probleem van de diskopslagprestaties en de verbindingsafstand op te lossen. Over het algemeen is de diskopslagprestatie niet fundamenteel verbeterd, maar is de netwerkbandbreedte verbeterd.

Het komt omdat de NAS nog steeds de bovengenoemde tekortkomingen is, zodat mensen verder een nieuwe manier van netwerkopslag ontwikkelen, dat wil zeggen SAN-opslag. Het grootste kenmerk van deze opslag is het Fibre Channel-protocol (Fiber Channel), dat Gigabit-seriële netwerktoegang biedt voor opslagapparaten, en vervolgens op Fiber Channel-gebaseerde vezelkanaal bouwen, het SCSI-protocol dat wordt gebruikt voor opslag, het IP-protocol voor het netwerk , En het virtuele interface (VI) -protocol dat is gekoppeld aan de netwerkarchitectuur, zodat diverse soorten netwerkapparaten en kanalen kunnen worden ondersteund. Het Fiber Channel protocol combineert een aantal voordelen, zoals een maximale netwerkafstand van maximaal 10 kilometer, een eenvoudige seriële kabel die meerdere media, een gigabit netwerktarief en een verscheidenheid aan protocollen kan gebruiken die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt op Dezelfde kabel.

Een SAN is een netwerk van opslagapparaten en systeemcomponenten. Alle communicaties worden gedaan op een Fibre Channel-netwerk en kunnen gebruikt worden om opslagbronnen te centraliseren en te delen in plaats van NAS-opslag als een netwerkknooppunt van de netwerkapparatuur. SAN biedt niet alleen high-performance connectiviteit met data-apparaten, verbetert de back-upsnelheid van de gegevens en voegt overbodige connectiviteit toe aan opslagsystemen, die ondersteuning bieden voor zeer beschikbare clustersystemen. Simpel gezegd is SAN een toegewijd Fibre Channel-netwerk (dat verschilt van Ethernet), die opslagapparaten en servers verbindt, maar heeft een soortgelijke architectuur voor Ethernet, evenals servers die Fiber Channel, Fiber Channel-kaarten (Fiber Channel), Fiber Channel ondersteunen Hub / switch en Fibre Channel opslagapparaten. Technisch gezien zijn de drie belangrijkste componenten van SAN-netwerken: apparaatinterfaces (zoals SCSI, Fibre Channel, ESCON, enz.), Aansluitapparaten (switches, gateways, routers, hubs, enz.) En communicatiecontroleprotocollen zoals IP En SCSI wachten). Deze drie componenten vormen samen met extra opslagapparaten en servers een SAN-systeem.


Een paar:De voordelen en nadelen van industriële ethernet worden direct beïnvloed door de kwaliteit van de kabel Volgende:Industriële Ethernet Control System en andere Control Systems vergeleken met een grote voordelen