Overdrachtsafstand van optische terminals

- Jul 29, 2019-

Verzendingsafstand verwijst naar de maximale afstand die een optische terminal daadwerkelijk optische signalen kan verzenden. Dit is een nominale waarde, die afhangt van apparatuur en werkelijke omgeving en andere factoren. Dubbele vezel optische terminals kunnen in het algemeen 1 tot 120 KM uitzenden, enkele vezel kan in het algemeen 1 tot 80 KM uitzenden.

Er verschijnen nu optische terminals, waarvan het doel is om spraak via optische vezels te verzenden. De apparatuur kan 1-720 telefoonlijnen verzenden via een paar optische kabels. Het is de beste keuze voor langeafstandstransmissie van telefoon, afschermende computerruimte, telefoonsupermarkt en districtnummer.

Optische terminal

Type interface optische terminal

De typische fysieke interfaces van optische terminals zijn als volgt:

BNC-interface

BNC-interface verwijst naar coaxkabelinterface. BNC-interface wordt gebruikt voor 75 Euro coaxkabelverbinding. Het biedt twee kanalen: RX en TX. Het wordt gebruikt voor ongebalanceerde signaalverbinding.

Optische vezelinterface

Glasvezelinterface is een fysieke interface die wordt gebruikt om glasvezelkabels aan te sluiten. Gewoonlijk zijn er SC, ST, FC en andere typen, die zijn ontwikkeld door NTT Company of Japan. FC is de afkorting van Ferrule Connector. De externe versterking is metalen huls en schroefbevestiging. ST-interface wordt meestal gebruikt voor 10Base-F, SC-interface wordt meestal gebruikt voor 100Base-FX.

RJ-45-interface

RJ-45-interface is de meest gebruikte interface in ethernet. RJ-45 is een veel voorkomende naam. Het verwijst naar een modulaire contactdoos of stekker die is gestandaardiseerd door IEC (60) 603-7 en maakt gebruik van acht locaties (acht pinnen) die worden gedefinieerd door de internationale plug-instandaard.

RS-232-interface

RS-232-C-interface is momenteel de meest gebruikte seriële communicatie-interface. Het is een standaard voor seriële communicatie die in 1970 door de EIA is ontwikkeld in samenwerking met Bell Systems, modemfabrikanten en fabrikanten van computerterminals. De volledige naam is "Technische standaard voor seriële binaire gegevensuitwisselingsinterface tussen Data Terminal Equipment (DTE) en Data Communication Equipment (DCE)". De norm bepaalt het gebruik van een 25-voet DB25-connector, regelt de signaalinhoud van elke pin van de connector en regelt het niveau van verschillende signalen. (Momenteel wordt DB9 vaker gebruikt)

image


RJ-11-interface

RJ-11-interface is wat we meestal een telefoonlijninterface noemen. RJ-11 is een generieke naam voor plug-ins ontwikkeld door Western Electronics Company. De vorm is gedefinieerd als een 6-pins connector. Oorspronkelijk bekend als WExW, betekent x hier "activiteit", contact of naald.

Werkend principe

Optische terminal is een optische vezelcommunicatieapparatuur om gegevensoverdracht uit te breiden. Het maakt hoofdzakelijk gebruik van de technologie van signaalmodulatie en foto-elektrische conversie om het doel van transmissie over lange afstand te bereiken door gebruik te maken van de kenmerken van optische transmissie. Optische terminals worden over het algemeen in paren gebruikt, die zijn onderverdeeld in optische zenders en optische ontvangers. Optische zenders voltooien de elektro-optische conversie en sturen de optische signalen voor optische vezeloverdracht. Optische ontvangers herstellen hoofdzakelijk de optische signalen ontvangen van optische vezels naar elektrische signalen om de optische / elektrische conversie te voltooien. De functie van de optische terminal is om gegevens op afstand te verzenden.


Een paar:Routers als schakelaars Volgende:Gedetailleerde uitleg van veel voorkomende problemen van PoE-netwerkcamera