Drie problemen van gebruikersfocus bij 5G versnellingspook en versnelling

- Sep 21, 2019-

Onder de achtergrond van de wereldwijde commerciële populariteit van 5G is de Chinese 5G-commercial ook aanzienlijk toegenomen. Onlangs hebben operators haast om 5G-telefoons te verkopen en hebben ze 5G-ervaringspakketten gelanceerd, opnieuw 5G op hot search gezet.

Sinds de release van 5G commerciële licentie in juni van dit jaar, hoewel 5G nog in de kinderschoenen staat, hebben de drie grote exploitanten hun commerciële implementatie versneld. Onlangs, met de lancering van Mate20X 5G-versie van de Huazhou 5G mobiele telefoon, kunnen gewone consumenten de echte 5G gebruiken. 4G / 5G schakelen versnelt sneller, maar de meeste gebruikers voor 5G, de stemming is zowel ambitieus als angstig, vooral terminal, toepassing, tarief is nog steeds de sleutel om gebruikersselectie in dit stadium te beïnvloeden.

image

Ten eerste de overstapkosten van 5G-terminals. Afgaande op de 5G mobiele telefoon die momenteel is gelanceerd, is de prijs aanzienlijk gedaald. Onlangs werden ZTE Axon 10 Pro 5G en Huawei Mate 20X 5G, die voor het eerst officieel in China werden verkocht, geprijsd tegen lagere prijzen dan het "10.000 yuan-niveau" dat eerder algemeen werd verwacht in de markt, waardoor de drempel van 5G effectief werd verlaagd. Zowel Huawei als Vivo zeiden dat "de huidige 5G mobiele telefoon geen winst zal overwegen" of een "geruststellende pil" zal sturen naar potentiële overstapgebruikers.

Sommige mensen in de industrie verwachten dat 5G mobiele telefoons zullen dalen tot ongeveer 3000 yuan in de eerste helft van volgend jaar, en 5G mobiele telefoons binnen 2000 yuan zullen verschijnen aan het einde van volgend jaar. Volgens gegevens van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie zijn er ongeveer 20 5G mobiele telefoons op de markt. Hoewel er nog wat tijd is om te gaan voor de popularisering, loopt een grote golf van 5G mobiele telefoons de achterstand in.

Ten tweede, 5G-applicatiedifferentiatie en bedrijfsmodel. Inhoudsservices op basis van 5G-technologische mogelijkheden zullen nieuwe indelingen voortbrengen. Onlangs zei Xin Guobin, vice-minister van Industrie en Informatietechnologie, dat de 5G-activiteiten in China gestaag vorderen. Het tempo van 5G-applicatie-innovatie versnelt en de demonstratietoepassingen van 5G op het gebied van industrieel internet, voertuignetwerk, medische behandeling, smart city, enzovoort, zijn constant in opkomst.

Geleid door de golf van 5G-technologie, zullen subversieve toepassingen zoals kunstmatige intelligentie, driverless, AR / VR en block chains worden gemonteerd op 5G high-speed corridor. Meer bedrijfsmodellen en verticale toepassingen zullen verschijnen in 5G Changing Society, wat de waarde is van 5G. Zhao Zizhong, decaan van het New Media Research Institute van China Media University, zei dat 5G een bijzonder grote outlet was.

Ten derde is pakketstroom ook een van de belangrijke overwegingen. Het downloaden van een Blu-ray-film in een seconde en het spelen van een game is tenslotte totaal ongemakkelijk. Onder de "supercapaciteit" 5G-netwerksnelheid is verkeer het belangrijkste. Zelfs sommige media voorspellen dat gebruikers in het 5G-tijdperk ten minste 50G-verkeer per maand zullen verbruiken. In het 5G-belevingsschema van deze operator is al het verkeer 100G, waardoor de markt ook speculeert dat 100G mogelijk het startverkeer is.

Op de tussentijdse prestatieconferentie van China Unicom in 2019 zei China Unicom dat het minimumpakket van 5G 190 yuan per maand bedroeg, wat brede publieke bezorgdheid wekte. Er zijn beide opvattingen die in vergelijking met de eenheidsprijs van 4G-verkeer niet duur zijn, en er zijn ook netizens die het "nutteloos" noemen. In dit verband zei Fu Liang, een bekende expert in de telecommunicatie-industrie, dat de initiële promotie van het 5G-pakket vooral gericht is op high-end gebruikers. Eerder hebben veel insiders en exploitanten in de industrie gezegd dat het 5G-tarief niet hoger zal zijn dan het 4G-tarief. "Op de lange termijn zal de prijs variëren afhankelijk van de kwaliteit en snelheid van gebruikers." Wang Xiaochu zei. Er kan worden voorspeld dat meer gediversifieerde prijsformulieren op de agenda van de exploitanten zullen worden geplaatst. Volgens rapporten, de introductie van 5G formeel pakket knooppunt, waarschijnlijk eind september, of aan de vooravond van Nationale Dag.

5G versnellingspook is de versnellingsperiode ingegaan en de formele schaal van commercial nadert. Operators begeleiden gebruikers actief om te evolueren naar een 5G-netwerk. De meest realistische overweging voor gebruikers in dit stadium zijn de ervaringskosten en ervaringservaring van 5G, "proef vers of wacht af en zie", en de markt zal afwachten.


Een paar:Contrastselectie van PoE-schakelaars Volgende:Kenmerken van glasvezelzendontvanger