Three Minutes Let It The Optical Fibre Communication

- Jun 28, 2018-

Glasvezelcommunicatie is de belangrijkste transmissiemethode van moderne communicatienetwerken. De ontwikkelingsgeschiedenis is slechts een decennium of twee. Het heeft drie generaties meegemaakt: multimode glasvezel met korte golflengte, multimode glasvezel met lange golflengte en single-mode glasvezel met lange golflengte. Het gebruik van glasvezelcommunicatie is een grote revolutie in de geschiedenis van de communicatie. Op dit moment is de glasvezelcommunicatie in China een praktisch stadium ingegaan. Bovendien hebben veel landen aangekondigd geen kabelcommunicatielijnen meer te bouwen en zijn zij toegewijd aan de ontwikkeling van glasvezelcommunicatie.

Optische vezelcommunicatie

De zogenaamde optische vezelcommunicatie is het gebruik van optische vezels om lichtgolven te dragen die informatie dragen om het doel van communicatie te bereiken. Om van lichtgolven een draaggolf te maken voor het dragen van informatie, moet deze worden gemoduleerd en de informatie aan de ontvangende zijde wordt vervolgens gedetecteerd aan de hand van de lichtgolven. Als een technologie heeft glasvezelcommunicatie een geschiedenis van 30 tot 40 jaar, maar het heeft de wereld van communicatie totaal veranderd en de toekomstige ontwikkeling ervan is niet te overzien.

Optische vezel transmissieprincipe

Principe van de glasvezelcommunicatie: aan het verzendende uiteinde moet de verzonden informatie (zoals spraak) eerst worden omgezet in een elektrisch signaal en vervolgens worden gemoduleerd op de laserstraal die door de laser wordt uitgezonden, zodat de intensiteit van het licht verandert met de amplitude ( frequentie) van het elektrische signaal. Het wordt verstuurd via de optische vezel; aan het ontvangende einde ontvangt de detector het optische signaal en zet dit om in een elektrisch signaal. Na demodulatie herstelt de detector de originele informatie.

voordeel

(1) Grote communicatiecapaciteit en lange transmissieafstand;

(2) Het verlies van de optische vezel is extreem laag;

(3) Kleine signaalinterferentie en goede beveiligingsprestaties;

(4) Anti-elektromagnetische interferentie, goede transmissiekwaliteit;

(5) De optische vezel is klein van formaat, licht van gewicht en gemakkelijk te leggen en te vervoeren;

(6) Rijke bronnen van materialen, milieubescherming, hulp om non-ferrometaalkoper te besparen;

(7) Geen straling, moeilijk af te luisteren;

(8) Optische kabel heeft een sterk aanpassingsvermogen en een lange levensduur.

tekortkomingen

(1) De textuur is broos en de mechanische sterkte is slecht;

(2) Het snijden en verbinden van optische vezels vereist bepaalde gereedschappen, apparatuur en technieken;

(3) Rangeren en koppelen is niet flexibel;

(4) De buigradius van de glasvezelkabel mag niet te klein zijn (> 20 cm);

(5) Problemen met problemen met de stroomvoorziening.

Optische vezel communicatie-ontwikkelingsvoorspelling

Tegenwoordig blijft de jaarlijkse verkoop van glasvezelcommunicatieapparatuur en optische kabels in China stijgen. In veel plattelandsgebieden in veel provincies en steden in China is de constructie van mobiele communicatie echter nog steeds onbeschreven; daarnaast moet het netwerk met de ontwikkeling van breedbanddiensten de capaciteit uitbreiden, toekomstige glasvezelcommunicatie. De markt is enorm.

Fiber Optic Adapter.jpgEen paar:Wat zijn de voorzorgsmaatregelen bij het kiezen van een Fiber-optische Transceiver? Volgende:Industrial Ethernet Network Advantage