De oorsprong van de veselschakelaar

- Aug 07, 2017-

Wat is de oorsprong van een vezelwisselaar?

In het verleden zien we dat de gegevensopslag in principe in de server is die direct verbonden is met verschillende SCSI, IDE en dergelijke schijven, wat we vaak DAS (direct connection storage) horen. Dit punt-naar-punt schijfsysteem is duidelijk moeilijk te vergroten en de opslagprestatie is moeilijk om het gebrek aan te verbeteren. Niet alleen dat, vezel schakelaar door de IDE en SCSI interface fysieke prestatie beperkingen, en de verbinding met de schijf is meestal slechts 20 meter binnen de verbindingsafstand, waardoor de uitbreiding van de schijfopslag systeem sterk wordt beperkt.

Om deze tekortkomingen in de bovenstaande DAS-opslagmethoden op te lossen, begonnen netwerkfabrikanten en standaardexperten de ontwikkeling van een nieuwe opslagtechnologie te overwegen, een fundamentele oplossing voor de DAS-opslagmodusoverdrachtssnelheid en de verbindingsafstand. Eerst denken mensen dat een opslagsysteem onafhankelijk is, als een netwerkapparaat op het netwerkknooppunt, waardoor de gegevensopslagbelasting van de server aanzienlijk kan worden verminderd, maar ook het schijfopslagsysteem, dat is de latere NAS (netwerk extra opslag) modus.

Deze opslag is inderdaad een aanzienlijke mate om de vroegere DAS-opslagtekorten op te lossen, om de overgrote meerderheid van kleine en middelgrote ondernemingen te ontmoeten voor lokale opslagbehoeften. En zijn grootste kenmerk is eenvoudig, met hetzelfde IP-protocol bij de Ethernet, kunnen netwerkbeheerders de inzet van NAS-opslagsystemen eenvoudig begrijpen, de fiberwisselaar van veel bedrijven wordt op grote schaal verwelkomd. Maar NAS is nog steeds niet fundamenteel op te lossen op de diskopslagprestatie en het verbindingsafstandsprobleem. In het algemeen is de diskopslagprestatie niet fundamenteel verbeterd, maar is de netwerkbandbreedte verbeterd.

Het komt omdat de NAS nog steeds de bovengenoemde tekortkomingen is, zodat mensen verder een nieuwe manier van netwerkopslag ontwikkelen, dat wil zeggen SAN-opslag. Het grootste kenmerk van deze opslag is het Fibre Channel-protocol (Fibre Channel) dat Gigabit-seriële netwerktoegang biedt voor opslagapparaten, en bouwt vervolgens Fiber Channel-based Fiber Channel, het SCSI-protocol voor opslag, fiber switch het IP-protocol voor het netwerk , en het virtuele interface (VI) -protocol dat is gekoppeld aan de netwerkarchitectuur, zodat diverse netwerk types netwerkinrichtingen en kanalen kunnen worden ondersteund. Het Fiber Channel protocol combineert een aantal voordelen, zoals een netwerkbereik van maximaal 10 kilometer, een eenvoudige seriële kabel die meerdere media, vezels kan gebruiken om een gigabit netwerkrate te gebruiken en een verscheidenheid aan protocollen die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt op de dezelfde kabel.

Een SAN is een netwerk van opslagapparaten en systeemcomponenten. Alle communicaties worden gedaan op een Fiber Channel-netwerk en kunnen gebruikt worden om opslagbronnen te centraliseren en te delen in plaats van NAS-opslag als netwerkknooppunt van de netwerkapparatuur. SAN biedt niet alleen high-performance connectiviteit met data-apparaten, verbetert de back-upsnelheid van de gegevens, vezelschakelaar en voegt overbodige connectiviteit toe aan opslagsystemen, die ondersteuning bieden voor zeer beschikbare clustersystemen. Simpel gezegd is SAN een toegewijd Fibre Channel-netwerk (verschillend van Ethernet) die opslagapparaten en servers verbindt, maar heeft een soortgelijke architectuur voor Ethernet, evenals servers die Fiber Channel, Fiber Channel-kaarten (Fiber Channel), Fiber Channel ondersteunen Hub / switch en Fiber Channel opslagapparaten. Technisch gezien zijn de drie belangrijkste componenten van een SAN-netwerk: apparaatinterfaces (zoals SCSI, Fibre Channel, ESCON, enz.), Aansluitapparaten (switches, gateways, routers, hubs, enz.) En communicatiecontroleprotocollen zoals IP en SCSI wacht). fiber switch Deze drie componenten vormen samen met extra opslagapparaten en servers een SAN-systeem.


Een paar:De Thailand Customer 5000pcs SC Patch Cord Order Klaar, Dankzij onze lange termijn klantenservice Volgende:Hoe zet de Fiber Switch Cascade Set?