De Ethernet Switch werkt op de tweede laag van het OSI

- Jun 05, 2017-

De belangrijkste verschillen tussen routers en Ethernet-switches komen tot uitdrukking in de volgende gebieden:

(1) verschillende niveaus van werk - de oorspronkelijke Ethernet-switch werkt in de OSI / RM open architectuur data link laag, die de tweede laag is en de router begon te werken in het OSI-model van de netwerklaag.

Omdat de Ethernet-switch werkt op de tweede laag (data link layer) van het OSI, werkt het relatief goed, en de router werkt op de derde laag (netwerklaag) van het OSI en kan meer protocolinformatie krijgen. De router kan slimmer doorsturen beslissingen maken.

(2) Gegevensoverdracht is gebaseerd op verschillende objecten. Ethernet-schakelaar moet het fysieke adres of MAC-adres gebruiken om het bestemmingsadres van de doorstuurgegevens te bepalen. En de router is het gebruik van een ander netwerk ID nummer (dat wil zeggen IP adres) om het data forwarding adres te bepalen.

IP-adres is geïmplementeerd in de software, beschrijft het netwerk waar het apparaat zich bevindt en soms wordt de derde laag van het adres ook het protocoladres of het netwerkadres genoemd. MAC-adres is meestal hardware die door de netwerkkaartfabrikanten wordt toegewezen om te alloceren en is genezen naar de kaart om te gaan, in het algemeen kan niet worden gewijzigd. Het IP-adres wordt doorgaans automatisch door de netwerkbeheerder of het systeem toegewezen.

(3) De traditionele Ethernet-switch kan alleen het botsingsdomein splitsen, het uitzendingsgebied niet kunnen splitsen; En de router kan het uitzendingsgebied splitsen. De Ethernet-switch die verbonden is met het netwerk segment is nog steeds hetzelfde uitgezonden domein. Het uitzendpakket bevindt zich in de Ethernet-switch. Verbonden op alle segmenten van het netwerk, in sommige gevallen zal het leiden tot communicatie congestie en Beveiligingsrisico's.


Een paar:Industriële Ethernet Control System en andere Control Systems vergeleken met een grote voordelen Volgende:Hoe te kopen Industriële Ethernet Switches