Het verschil tussen een Ethernet Switches en een Router

- Jul 25, 2017-

Het verschil tussen een Ethernet Switches en een router

(1) het werkniveau is anders

Op hetzelfde moment als

De eerste schakelaar is de data link laag van de OSI / RM open architectuur, die de tweede laag is, Ethernet Switches en de router is ontworpen om te werken op de netwerklaag van het OSI-model. Omdat de switch werkt op de tweede laag (data link layer) van het OSI, werkt het relatief goed, en de router werkt op de derde laag (netwerklaag) van het OSI en kan meer protocolinformatie krijgen. De router kan beslissingen maken voor meer intelligente doorsturen.

Op hetzelfde moment als

(2) Gegevensverzending is gebaseerd op verschillende objecten

De schakelaar gebruikt het fysieke adres of MAC adres om het bestemmingsadres van de doorstuurgegevens te bepalen. En de router is het gebruik van een ander netwerk ID nummer (dat wil zeggen IP adres) om het data forwarding adres te bepalen. Ethernet Switches IP-adres is geïmplementeerd in de software, beschrijft het netwerk waar het apparaat zich bevindt en soms wordt de derde laag van het adres ook het protocoladres of netwerkadres genoemd. MAC-adres is meestal hardware die door de netwerkkaartfabrikanten wordt toegewezen om te alloceren en is genezen naar de kaart om te gaan, in het algemeen kan niet worden gewijzigd. Het IP-adres wordt doorgaans automatisch door de netwerkbeheerder of het systeem toegewezen.

(3) de traditionele switch kan alleen het conflict domein splitsen, het uitzendings domein niet kunnen splitsen; En de router kan het uitzendingsgebied splitsen

De door de switch aangesloten netwerksegmenten behoren nog steeds tot hetzelfde uitzend domein. Broadcast pakketten worden gepropageerd op alle netwerk segmenten die verbonden zijn met de switch, die in sommige gevallen kan leiden tot verkeersopstoppingen en beveiligingsrisico's. De aan de router verbonden netwerksegmenten worden toegewezen aan verschillende uitzenddomeinen en de uitzendgegevens worden niet door de router doorgegeven. Hoewel de derde laag van de schakelaar een VLAN-functie heeft, kunt u ook het uitzendingsgebied splitsen, maar tussen het sub-uitzendingsgebied is geen communicatie tussen de uitwisseling tussen hen nog steeds een router nodig.

(4) de router biedt een firewall service

De router verzendt alleen pakketten van specifieke adressen, verzendt geen pakketten die geen routingprotocollen, Ethernet Switches en verzendpakketten van onbekende doelnetwerken verzenden, waardoor uitzendstormen voorkomen worden.

Switch wordt meestal gebruikt voor LAN-WAN-verbinding, de switch hoort bij de brug, is de data link layer apparatuur, sommige switches kunnen ook de derde laag van de uitwisseling bereiken. De router wordt gebruikt voor WAN-WAN-verbindingen, die de doorsturen van pakketten tussen heteroseksuele netwerken kunnen oplossen en op de netwerklaag kunnen optreden. Zij accepteren alleen invoerpakketten van één regel en dan door naar een andere regel. Deze twee lijnen kunnen aan verschillende netwerken behoren en gebruiken verschillende protocollen. In tegenstelling hiermee is de functie van de router krachtiger dan de schakelaar, maar de snelheid is relatief langzaam, duur. Ethernet Switches De derde laag schakelt zowel de snelheidstransmissiepakket van de draad door, maar ook een goede controle op de routerfunctie, het kan veel worden gebruikt.


Een paar:Fiber Switch Type Samenvatting Volgende:Industriële Ethernet op het gebied van industriële toepassingen