Werkingsprincipe van optische terminals

- Jun 24, 2019-

De transmissieapparatuur in het optische communicatiesysteem wordt voornamelijk gebruikt voor foto-elektrische conversie en transmissiefunctie, die aan beide uiteinden van de optische vezel is aangesloten.

Populaire verklaring: bewakingscamera's zijn bijvoorbeeld in veel hoeken van een groot park geïnstalleerd. Ingenieurs moeten de door de camera's gemaakte beelden overbrengen naar de monitors, zodat het personeel de beelden van de bewaakte locaties vanuit de bewakingsruimte kan zien. Denk aan dit apparaat. In het geval van een groot park met slechts één monitorruimte is er een afstand van elke camera tot de monitor, hetzij lang of kort, dat wil zeggen slechts 50 meter in de buurt van de monitorruimte en 1200 meter lang. De hele set apparaten maakt gebruik van kabels om signalen over te brengen, meestal metalen kabels van koper. De metalen kabel heeft twee fouten. Wanneer de zendafstand groter is dan 700 meter, wordt het signaal van de camera ernstig beschadigd wanneer het het scherm bereikt en is er niets op het scherm te zien. Er is ook een sterk magnetisch veld, sterke elektrische veldinterferentie wanneer het beeld niet goed kan worden weergegeven, in de meeste gevallen is er niets te zien. De oplossing voor deze twee problemen is om het gebruik van metalen kabels te verlaten en optische vezels te gebruiken om signalen te verzenden. image

Wat is het nut van de optische terminal? We illustreren zijn rol door het probleem van langeafstandstransmissie op te lossen. Stel je voor dat je de metalen kabel tussen de camera en de monitor rechtstreeks doorsnijdt, de 1200 m lange optische vezel in het midden aansluit en tape rond de interface wikkelt. Is dat mogelijk? Natuurlijk niet. Dan heeft u de hulp van de optische terminal nodig. Optische terminals worden in paren gebruikt. Wanneer de metalen kabel wordt afgesneden, is een van de optische aansluitingen verbonden met de breuk van de metalen kabel die via een BNC-videoverbinding met de camera is verbonden.

De functie van de optische aansluiting is om het analoge signaal van de camera via een zeer korte metalen kabel in een optisch signaal om te zetten en vervolgens het optische signaal via een 1200 meter lange optische vezel van zijn optische poort te verzenden. Deze optische vezel wordt verbonden met de bewakingsruimte op 1200 meter afstand en met een andere optische terminal. De andere optische aansluiting is aan de ene zijde verbonden met de optische vezel en de andere zijde is ook verbonden met de metalen kabelbreuk die via de BNC-videoverbindingsmodus op het display is aangesloten. Zijn functie is om het optische signaal van de optische vezel te ontvangen, en het optische signaal terug te zetten naar het analoge signaal en dit naar het display te verzenden. Dus de monitor op 1200 meter afstand kan het beeld van de bewaakte positie duidelijk weergeven.

Optische terminals kunnen niet alleen videosignalen verzenden, maar ook audio, telefoon, netwerk en vele soorten besturingssignalen. image

Meestal in paren gebruikt, zet in het verre uiteinde (zender) elektrische signalen om in optische signalen en verzendt deze via optische vezels naar het nabije uiteinde (ontvanger).

Het optische signaal wordt aan het nabije einde weer omgezet in het elektrische signaal, dat wil zeggen dat het signaal dat wordt verzonden via de optische terminal twee keer moet worden omgezet.

Voor het eerst wordt het over te dragen signaal omgezet in een optisch signaal. Na optische transmissie wordt het optische signaal voor de tweede keer weer omgezet in elektrisch signaal.

De optische terminal fungeert alleen als een overdrachtsrol in het hele overdrachtsproces, verandert de essentie van het signaal niet, neemt alleen de taak van langeafstandstransmissie over.

In feite kunnen de metalen kabels, optische zenders, optische vezels, optische ontvangers en metalen kabels die met elkaar zijn verbonden als een hele kabel worden opgevat, en optische terminals zijn slechts een deel van de kabel.

Shenzhen Leitong Technology Co., Ltd. is gespecialiseerd in de productie van communicatieproducten voor optische vezels. Welkom om ons te bellen voor overleg.


Een paar:Industriële uitwisselingsmarkt Volgende:PoE-schakelaar Breed toepassingsgebied