Is 5g router nodig? Is de router 2.4G of 5G?

- Aug 21, 2019-

Is 5g router nodig? Is de router 2.4G of 5G?

Allereerst heeft de 5G wifi van de router niets te maken met de 4G / 3G op onze mobiele telefoon, niet met de verbeterde versie van de 4G. 5GWiFi is eigenlijk Wi-Fi op basis van het 802.11ac-protocol, de vijfde generatie technologie.

Bijvoorbeeld: Jigojun kocht een Ferrari Super Run (fantasie), die slechts 70 auto's in de stad kan besturen, 120 auto's op de snelweg en meer dan 300 auto's in het raceveld. Maar als je alleen een gewone fiets hebt, ben je hoogstens doodmoe en rijd je naar 3 of 40. Het maakt niet uit op welke weg je bent.

Uw bandbreedte is gelijk aan de prestaties van de auto. Hoe groter de bandbreedte, hoe sneller de snelheid. 2.4 GWIFI staat gelijk aan stedelijke wegen, die druk zijn. 5 GWIFI is vergelijkbaar met snelweg, waardoor de bovengrens kan worden verhoogd. Maar zelfs als de weg goed is, als de auto niet werkt, heeft het geen zin. Dus als u 1M breedband gebruikt, zelfs 5GWIFI, zal het niet zo snel zijn als 100M breedband met 2,4 GWIFI.

5GWi-Fi voorkomt het probleem van wederzijdse interferentie, die momenteel minder vaak wordt gebruikt. Op dit moment ondersteunen de meeste low-end mobiele telefoons, behalve enkele vlaggenschip mobiele telefoons, alleen 2.4G.

2.4G en 5G verwijzen respectievelijk naar de zendfrequentie van draadloze routers. Onder hen is de 2,4 GHz-frequentie de meest gebruikte, bijna alle computers en smartphones ondersteunen dit.

Omdat het echter zo gebruikelijk is, zien we bij het inschakelen van de computer draadloze netwerkkaart allerlei vreemde Wi-Fi-namen van buren. Wanneer we ze observeren met speciale software, zullen we merken dat hun frequentiebanden elkaar ernstig overlappen. Bluetooth, draadloze muiszenders en zelfs magnetrons maken momenteel gebruik van de 2,4G-band. Het probleem is dat ernstige interferentie de gegevensoverdrachtsnelheid vertraagt.

image

5GWi-Fi voorkomt het probleem van wederzijdse interferentie, die momenteel minder vaak wordt gebruikt. Op dit moment ondersteunen de meeste low-end mobiele telefoons, behalve enkele vlaggenschip mobiele telefoons, alleen 2.4G.

Tegelijkertijd zijn routers die 2,4- en 5 G-frequenties ondersteunen duurder dan routers die alleen 2,4 G-frequenties ondersteunen en weinig mensen gebruiken deze momenteel. Het is bijvoorbeeld als een nieuw gebouwde snelweg, waar minder auto's zijn en geen obstakels, terwijl nog een "oude weg" van 2,4 gigabyte al overbelast is.

Hogere draaggolffrequenties laten 5GWi-Fi ook toe hogere transmissiesnelheden te dragen, wat 802.11ac is, dat zullen we later bespreken.


Een paar:Op welke problemen moeten we letten bij het opzetten van een PoE-schakelproject Volgende:Interconnectie van intelligente gebouwen