Interconnectie van intelligente gebouwen

- Jul 27, 2019-

Intelligente bouwmarkt bloeit met de ontwikkeling van de vastgoedmarkt, maar deze is niet depressief vanwege de aanpassing van de vastgoedmarkt. Het bloeit al bijna tien jaar, wat aantoont dat deze markt tijdige, geografische en menselijke voordelen moet hebben. Uit de macro-ontwikkeling van deze industrie kunnen we ook zien dat in de 21ste eeuw het informatietijdperk geweldig is. Onder het milieu zal de virtualisatie van gebouwen populair zijn. Dit is de onvermijdelijke ontwikkelingstrend in de geschiedenis, onomkeerbaar.

Als het gaat om intelligente gebouwen, zeggen sommige mensen dat moderne ijskoude gebouwen op de lijn zijn aangesloten. Dat wil zeggen: moderne architectuur + bouwgegevens = intelligent bouwen. Wat is intelligent bouwen dus? Systeemintegratietechnologie gebruiken om interconnectie te bereiken?

Onder de nieuwe norm van stedelijke en economische ontwikkeling, met de snelle ontwikkeling van nieuwe technologieën zoals cloud computing en Internet of Things, opent architectuur de overgang van intelligentie naar wijsheid. Afscheid van het koude monotone gebouw zelf, het toekomstige intelligente gebouw zal de basislevenskenmerken van perceptie, interactie, zelfaanpassing en zelfgroei hebben, en vervolgens gebouw, mens, milieu-verbinding, het bouwen van online perceptie en interactie, mensen en gebouwen hebben intieme verbindingen, ingebouwd in intelligent leven, raken mensen. We hebben allround behoeften.

Intelligent bouwen = systeemintegratie?

"Intelligent Architectural Design Standards" definieert: "Bouwen als een platform, met gebouwapparatuur, kantoorautomatisering en communicatienetwerksysteem. Stel structuur, systeem, service, beheer en hun optimale combinatie in om mensen een veilige, efficiënte, comfortabele en handige te bieden bouwomgeving. "

Mensen brengen de hele dag meer dan 70% van hun tijd door in gebouwen, en de huidige bouwsector is nog steeds gewikkeld in koude en eentonige kleding, altijd in een offline staat, ver achter het moderne datatijdperk. Naast het voldoen aan de basisbehoeften aan de ruimte, begonnen mensen de geïndividualiseerde behoeften van het bouwen van identificatie, perceptie, interactie enzovoort te vertonen. De trend van integratie van software en hardware in intelligent bouwen voorspelt de toekomstige ontwikkelingsrichting van intelligent bouwen.

Intelligent gebouw omvat BA-gebouwautomatiseringssysteem, OA-kantoorautomatiseringssysteem, CA-communicatieautomatiseringssysteem en SA-beveiligingsautomatiseringssysteem. Om de subsystemen echter gecoördineerd en interoperabel te maken, is een gecentraliseerd beheer- en coördinatiesysteem nodig, zodat de subsystemen organisch kunnen worden geïntegreerd om een automatisch besturingsnetwerk van gebouwen te vormen.

Intelligent bouwen = afstandsbediening?

Welk effect kunnen intelligente gebouwen bereiken? Is het eenvoudig mogelijk om de omgeving en voorzieningen in het gebouw op afstand te bedienen? Het antwoord is duidelijk niet. Intelligente gebouwen kunnen niet alleen op afstand worden bediend, maar kunnen ook energie besparen en emissies verminderen, voldoen aan de eisen van verschillende gebruikers voor verschillende omgevingsfuncties, moderne communicatiemiddelen en kantooromstandigheden bieden en een veilige en gezonde kantooromgeving creëren.

image

energiebehoud

Dit wordt voornamelijk bereikt via het BA-systeem. Als we een modern gebouw als voorbeeld nemen, is het energieverbruik van de airconditioning en het verlichtingssysteem erg groot, goed voor ongeveer 70% van het totale energieverbruik van het gebouw. Onder de premisse van het voldoen aan de milieu-eisen van gebruikers, kunnen intelligente gebouwen hun "wijsheid" gebruiken om binnentemperatuur en vochtigheid aan te passen door het natuurlijke klimaat zoveel mogelijk te gebruiken, om het energieverbruik te minimaliseren. Het is verbazingwekkend om onderscheid te kunnen maken tussen "werk" en "niet-werkuren", en om de binnenverlichting en de temperatuur- en luchtvochtigheidsnormen in sommige gebieden te verminderen; om verlichting en temperatuur en vochtigheid na het werk te verlagen, of om verlichting en airconditioningsystemen te stoppen.

Het kan voldoen aan de eisen van verschillende gebruikers voor verschillende omgevingsfuncties.

Ouderwetse gebouwen voltooien hun architecturale en structurele ontwerp volgens de vooraf gegeven functie-eisen. Het is moeilijk om hun gebruiksfuncties te vervangen. Intelligent bouwen stelt gebruikers in staat om snel en gemakkelijk de gebruiksfunctie te wijzigen of het gebied opnieuw te ontwerpen door de instelling van BA-, OA- en CA-systemen. De communicatie en voeding die nodig zijn voor het kantoor is ook zeer flexibel.

Het aanbieden van moderne communicatiemiddelen en kantooromstandigheden

Dit wordt voornamelijk bereikt via OA en CA. In intelligent bouwen kunnen gebruikers de laatste informatie over de wereldwijde financiële en zakelijke situatie, wetenschappelijke en technologische informatie en verschillende databasesystemen op tijd ontvangen door middel van internationale telefoon, e-mail, videoconferenties, het ophalen van informatie en andere middelen.

Een veilige en gezonde kantooromgeving creëren

Dit wordt voornamelijk bereikt via het BA-systeem. Tegenwoordig voldoet het centrale airconditioningsysteem van sommige gebouwen niet aan de hygiënische eisen en wordt het vaak de vector van infectieziekten. Het aircosysteem van het intelligente gebouw kan de inhoud van schadelijke verontreinigende stoffen in de lucht controleren en automatisch desinfecteren. FA en SA bieden een veilige en betrouwbare kantooromgeving voor het gebouw. Daarom staat intelligent bouwen ook bekend als een "veilig en gezond gebouw". We hebben ook melding gemaakt van het centrale energiebesparende regelsysteem voor airconditioning dat is ontwikkeld door Nanjing Dongchuang Energy Conservation Company, dat een intelligente werking biedt voor energiebesparende airconditioning in onbemande periodes.

Intelligent Building = All Things Intelligent?

Tijdens het ontwikkelingsproces stuit intelligent bouwen echter ook op veel praktische problemen: het onderzoek naar intelligent bouwen is niet voldoende in ons land en er zijn tekortkomingen in het bouwpersoneel en de bouwtechnologie van intelligent bouwen. De ontwikkelingsrichting van intelligent bouwen is universele intelligentie. De praktische problemen en oplossingen van ondersteunende voorzieningen zijn echter obstakels geworden voor de ontwikkeling van intelligent bouwen.

Bij de ontwikkeling van intelligente gebouwen zullen steeds meer problemen optreden, zoals hoe de intelligente mate van intelligente gebouwen te bepalen, hoe de bouwtaken van intelligente gebouwen volgens de realiteit te bepalen, hoe het bouwpersoneel en onroerendgoedpersoneel te maken diensten van intelligente gebouwen gestandaardiseerde training en andere problemen die dringend moeten worden opgelost. De ontwikkeling van intelligente gebouwen in China is nog steeds aan de gang. Er is nog een lange weg te gaan.


Een paar:Is 5g router nodig? Is de router 2.4G of 5G? Volgende:5G biedt nieuwe mogelijkheden voor glasvezel, optische module, WDM optisch apparaat