Industrial EthernetSeven Elements

- Aug 25, 2017-

Voordat u de Ethernet op het fabrieksproductieniveau gebruikt, moet u de zeven elementen begrijpen die u kunt introduceren.

1. Netwerk layout

De topologie-lay-out van het kantoornetwerk is niet van toepassing op de fabrieksproductielaag, waar de plant / machine Ethernet topologie wordt gebruikt. Office Ethernet-infrastructuur is meestal gebouwd uit commerciële producten die goed werken in een geschakeld netwerk van thermostatische omgevingen en stertopologie; In tegenstelling tot deze industriële Ethernet-architecturen worden vaak geconfronteerd met een wijziging van de situatie, dus moet u extra functies hebben, zoals high-speed redundantie enzovoort. Industrial Ethernet maakt gebruik van een verscheidenheid aan topologie netwerkuitleg (ster, ring, boom, lijn) en het gebruik van afgeschermde kabel, metalen connector, met een hogere thermische schokbestendigheid. Daarnaast worden industriële Ethernet switches doorgaans geconfigureerd en onderhouden door de overeenkomstige automatiseringssystem integrators.

2. Communicatieprotocol

Voor beheersysteemintegratoren is het belangrijkst te beseffen dat Ethernet alleen een netwerkarchitectuur is die het mogelijk maakt om te communiceren tussen autonome apparaten, zodat u een communicatieprotocol van industriële kwaliteit nodig hebt. De IEEE 802.3 Ethernet-standaard definieert de structuur van de bedrading-, data-lees- en schrijfregels en Ethernet-architecturen. Hoewel verschillende apparaten die deze netwerkstandaard gebruiken, kunnen communiceren in hetzelfde netwerk segment, is de voorwaarde dat ze hetzelfde netwerkprotocol of "communicatietaal" moeten gebruiken. Profinet is een communicatie protocol ontworpen voor industriële applicaties die de functionaliteit voor gedistribueerde I / O, machine-to-machine connectiviteit, machinebewaking en bewegingscontrole biedt.

3. Verwerkingscapaciteit

Dit wordt niet alleen bepaald door de snelheid van het netwerk, maar hoe u de gegevens snel en accuraat kunt overbrengen naar waar het moet gaan. De verwerkingscapaciteit van het netwerk is ongetwijfeld een van de meest kritische factoren, de meting ervan is de hoeveelheid tijd per eenheid van netwerk data-overdracht. De enige manier om deze prestatie te verbeteren is om het aantal cycli in de communicatiestap te verminderen. Het aantal cycli in de Profinet communicatie stapel is tien keer minder dan een standaard Ethernet TCP / UDP tool. Dit komt doordat Profinet een Ethernet real-time kanaal heeft opgezet voor een aantal belangrijke werkzaamheden die harde eisen voor tijd hebben en tegelijkertijd zijn communicatie, configuratie, diagnostiek, routing en "grote capaciteit dataoverdracht" IP-kanaal voltooid.

4. Netwerk configuratie

De instelling van het netwerk is eenvoudig, maar nog belangrijker is dat het programmeringswerk om communicatie te bereiken, absoluut niet te ingewikkeld is. Profinet kan communiceren tussen apparaten door te configureren in plaats van programmeren. De systeemintegrator en de eindgebruiker kunnen tenminste 25% van de tijd besparen om de inbedrijfstelling te bouwen en te commissie door middel van een object dat de interne communicatie tussen de apparaten bespaart, in plaats van de traditionele methode voor het programmeren van debugging.

5. Vroege planning

Let erop dat de onmiddellijke applicatie niet genoeg is, de huidige Ethernet moet alle toekomstige toepassingsbehoeften kunnen nakomen. Profinet stelt gebruikers in staat om een zeer geïntegreerde, multi-point controle, gedistribueerde I / O, machine beveiliging, motion control en data-acquisitie, gebaseerd op hun eigen tempo, te implementeren via een enkel Ethernet netwerk) van het automatische besturingssysteem. Het is ook voorbereid op toekomstige mogelijke uitbreiding.

6. Oude systeem transformatie

De elementen van Industrial Ethernet zijn niet beperkt tot Ethernet zelf, hoe te integreren met het bestaande netwerk en verschillende leveranciers van machines en werk, is een van de problemen die moeten worden overwogen. Aangezien Profinet een standaard Ethernet-switch gebruikt en TCP / IP-protocolcomponenten gebruikt, moeten Profinet-systemen het volledige autonome netwerk kunnen toepassen zonder extra high-end switches of speciale functies, zoals IGMP snooping en VLAN. Profinet biedt ook een oplossing om producten van verschillende leveranciers te openen naar hetzelfde netwerk. Via XML is het nodig om elke machine als onderdeel te hanteren, relatief onafhankelijk van de interne kern van het besturingssysteem, dat is de component als de controle-eenheid van het automatiseringsconcept.

7. Kosten

Voor industriële Ethernet-netwerken is het belangrijk om de componenten van het netwerk niet te bouwen, maar het onderdeel te ontwerpen, installeren en onderhouden. Profinet en andere soortgelijke industriële Ethernet-architecturen gebruiken IT-technologie resultaten, zoals OPC en SNMP, om de status van het netwerk te controleren en weer te geven. Bovendien kan de diagnostische functie direct in de netwerk staat, met inbegrip van PLC en SCADA-systemen, inclusief het automatische besturingssysteem. Deze configuratie instelling en storing vinden in de centrale controle ruimte, die de werking sterk vereenvoudigen.


Een paar:Het gebruik van Ethernet-Switches Volgende:Fiber AdapterSuperior Prestatie Stabiel En Betrouwbaar