Industrial Ethernet Network Advantage

- Jun 20, 2018-

Industrial Ethernet is een Ethernet-technologie die wordt gebruikt op het gebied van industriële besturing. Het is technisch compatibel met commercieel Ethernet (dat wil zeggen, de IEEE 802.3-standaard), maar de werkelijke producten en toepassingen zijn totaal verschillend. Dit toont vooral aan dat bij het ontwerpen van gewone commerciële Ethernet-producten, deze niet kan voldoen aan de behoeften van industriële sites op het gebied van materiaalkeuze, productsterkte, geschiktheid en real-time, interoperabiliteit, betrouwbaarheid, anti-interferentie, intrinsieke veiligheid, enz. Daarom is industrieel Ethernet anders dan commercieel Ethernet in industriële veldbesturingstoepassingen. Waar is het voordeel van Industrial Ethernet echter?

Ten eerste, op grote schaal gebruikt

Ethernet is de meest gebruikte computernetwerktechnologie. Vrijwel alle programmeertalen zoals Visual C ++, Java en Visual Basic ondersteunen de ontwikkeling van Ethernet-applicaties.

Ten tweede is de communicatiesnelheid hoog

Rapid Ethernet 10.100 Mb / s is op grote schaal gebruikt en de 1 Gb / s Ethernet-technologie is geleidelijk volwassener geworden, terwijl de traditionele veldbus een maximale snelheid heeft van slechts 12 Mb / s (zoals Siemens Profibus-DP). Vanzelfsprekend is de snelheid van Ethernet veel sneller dan die van de traditionele veldbus, die volledig kan voldoen aan de toenemende bandbreedtevereisten van industriële besturingsnetwerken.

Ten derde, sterk vermogen om middelen te delen

Met de ontwikkeling van het internet / intranet is Ethernet in alle hoeken doorgedrongen. Gebruikers op internet hebben de geografische beperkingen van bronnen verwijderd en kunnen industriële controledomeingegevens doorzoeken op elke computer die is verbonden met internet. "Besturings- en beheerintegratie" is niet geëvenaard door een ander soort veldbus.

Ten vierde, het potentieel voor duurzame ontwikkeling

De introductie van Ethernet zal de mogelijkheid bieden voor de verdere ontwikkeling van het besturingssysteem. Gebruikers hoeven niet alleen in de technologie te investeren. Hiervoor is elke bestaande veldbustechnologie ongeëvenaard. Tegelijkertijd vereisen de ontwikkeling van robotica en intelligente technologieën allemaal een hogere bandbreedte en betere prestaties van communicatienetwerken en een hogere flexibiliteit van communicatieprotocollen. Aan deze vereisten kan goed worden voldaan door Ethernet.


Fiber Optic Adapter.jpg

Een paar:Three Minutes Let It The Optical Fibre Communication Volgende:Problemen die moeten worden opgemerkt tijdens het proces van optische vezel-fusie