Fiber Switch Type Samenvatting

- Aug 07, 2017-

Fiber Switch Type Samenvatting

Toegangsniveau schakelaar

De applicatie-switch applicatie is voornamelijk gericht op 8 tot 16 havens van kleine werkgroep, het is geschikt voor lage prijzen, zelden nodig om de gelegenheid uit te breiden en te beheren. Ze worden vaak gebruikt in plaats van hubs, die hogere bandbreedte kunnen bieden dan hubs en betrouwbare connectiviteit bieden. Mensen kopen in het algemeen geen ingangsschakelaars afzonderlijk, maar kopen vaak met andere niveaus van switches om een complete opslagoplossing te vormen. De ingangsniveauschakelaar biedt een beperkt niveau van poortcascading vermogen. Als gebruikers alleen dergelijke low-end apparaten alleen gebruiken, kunnen u problemen met beheersbaarheid ondervinden.

Werkgroepvezel schakelaar

Vezel schakelaars bieden de mogelijkheid om veel switches in een grootschalige stof te cascade. Door een of meer poorten van twee schakelaars aan te sluiten, kunnen alle poorten die op de schakelaar zijn aangesloten, het unieke beeld van het netwerk zien en een knooppunt op de stof kan met andere knooppunten communiceren.

In wezen is het mogelijk om via een cascade-switch een grote, virtuele switch met een gedistribueerd voordeel te bouwen en het kan een zeer grote afstand overschrijden. Stoffen die door meerdere schakelaars zijn gebouwd, lijken op een stof die bestaat uit een aparte schakelaar. Alle poorten op de schakelaar kunnen alle andere poorten op de stof bekijken en toegang hebben, omdat ze toegang hebben tot de lokale schakelaar. Unified nameservers en beheerservices staan u toe om alle stofinformatie te bekijken en te wijzigen via een aparte interface.

Een belangrijke factor bij het maken van een gedistribueerde stof is om de bandbreedte van de verbinding tussen de schakelaars te krijgen. De effectieve snelheid tussen elke twee poorten wordt beïnvloed door de effectieve bandbreedte van de verbinding tussen de schakelaars en het kan nodig zijn om de verbindingen tussen de meerdere schakelaars te gebruiken om de nodige bandbreedte te handhaven. Fibre Channel-switches voor werkgroepen zijn talrijk en veelzijdig.

Gebruikers kunnen op verschillende manieren een werkgroepschakelaar gebruiken, maar de meest gebruikte gebieden zijn kleine SAN's. Dit type schakelaar kan worden aangesloten door de verbinding tussen de schakelaars om meer poorten te verschaffen. Interconnecties tussen switches kunnen op elke poort op een Fibre Channel-schakelaar worden gemaakt. Als u echter een aantal fabrikanten van producten wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat apparatuur interoperabel is.

Core level fiber switch

Core-level switches (ook wel bestuurders genoemd) zijn in het algemeen in het midden van een grote SAN, zodat meerdere randschakelaars met elkaar verbonden zijn om een SAN-netwerk te vormen met honderden poorten. De kernschakelaar kan ook gebruikt worden als een aparte schakelaar of randschakelaar, maar de verbeterde functionaliteit en interne structuur maken het beter in een kernopslagomgeving. Andere eigenschappen van de kernschakelaar omvatten ondersteuning voor andere protocollen dan vezels (zoals InfiniBand), ondersteuning voor 2Gbps Fibre Channel, geavanceerde vezeldiensten (bijv. Beveiliging, kofferbak en frame filtering, etc.).

Core-level fiber switches bieden doorgaans veel poorten, van 64 tot 128 poorten naar meer. Het maakt gebruik van een zeer grote interne verbinding om data-frames te routeren met maximale bandbreedte. Het doel van deze switches is het opbouwen van een groter dekkingsnetwerk en een grotere bandbreedte, die ontworpen is om de framesignalen met de kortst mogelijke vertraging tussen meerdere poorten zo snel mogelijk te bewerken.

Daarnaast is de kernvezelwisselaar vaak gebaseerd op "messen" hot-swappable printplaat: zolang de kast in de schakelbord geplaatst kan worden, kunnen de benodigde nieuwe functies worden toegevoegd, u kunt ook online onderhoud doen, u kunt ook online gefaseerd Druk nodig om uit te breiden. Veel kernschakelaars ondersteunen geen arbitrage loops of andere directe aansluitingen die alleen zorgen voor kernschakelmogelijkheden.

Omdat de bruikbaarheid het allerbelangrijkste is in de gehele omgeving, zijn mensen bereid meer geld te besteden om redundantie te kopen, alle delen van de hoge redundante schakelaar zijn overbodig, verwijder het enige punt van falen volledig en zorg voor een zeer lange normale looptijd . Deze uitgaven voor redundantie worden doorgaans besteed aan high-availability backplanes, voedingen, overbodige schakelingen en software voor onderhoudsmogelijkheden. Dit type schakelaar bouwde een groot aantal logische schakelingen, die gebruikt werden om de interne hardwarefout van de schakelaar te behandelen.

Naast redundantie ondersteunen kernachtige vezelschakelaars ononderbroken service-georiënteerde software-upgrades, waardoor de noodzaak van systeemonderhoud op het moment van de upgrade wordt vermeden. Alternatief pad is een redundieniveau op het netwerk dat kan worden geconfigureerd met een veerkrachtige dubbele stof die een enkel punt van falen volledig elimineert en netwerk- of softwarefouten, branden, natuurrampen of operationele fouten in het netwerk voorkomt. Naar de ernstige gevolgen.

Core-level switches bieden het hoogste niveau van betrouwbaarheid en poortdichtheid. In een datacenter met een groot aantal Fiber Channel-infrastructuren zijn deze producten bijna onveranderlijk, gecentraliseerde opslagschakelaars. Dus, voor de meeste netwerken met hoge beschikbaarheid, moet u een tweekanaals netwerk kiezen dat is gebouwd door een kernvezelwisselaar.


Een paar:Hoe zet de Fiber Switch Cascade Set? Volgende:Het verschil tussen een Ethernet Switches en een Router