Fiber-Switch grote samenvatting

- Nov 03, 2017-

Entry-level schakelaar

Het instapmodel switches worden hoofdzakelijk gebruikt in kleine werkgroepen met 8 tot en met 16 poorten, die geschikt voor lage prijzen zijn en zelden moeten worden uitgebreid en beheerd. Ze worden vaak gebruikt in plaats van hubs, het aanbieden van hogere bandbreedte dan hubs en geven meer betrouwbare verbindingen. Mensen over het algemeen niet kopen instapmodel switches afzonderlijk, maar vaak ze kopen met andere niveaus van switches te vormen van een volledige opslagoplossing. Vermelding niveauschakelaars bieden een beperkte mate van poort trapsgewijze mogelijkheden. Er zijn enkele beheerbaarheid problemen die gebruikers ondervinden kunnen bij het gebruik van deze low-end apparaten op hun eigen.

Werkgroep Fiber-Switch

Stof-switches bieden de mogelijkheid om veel schakelaars in een grote weefsel trapsgewijs. Door het aansluiten van een of meer havens op beide schakelaars, alle poorten aangesloten op de switch de unieke beeld van het netwerk kunnen zien en een willekeurig knooppunt op deze stof kan communiceren met andere knooppunten.

In wezen, door middel van een trapsgewijze switch, een grote, gevirtualiseerde, distributed switch kan worden gebouwd en het een zeer grote afstand kan omvatten. Een weefsel gemaakt door meerdere schakelopties ziet eruit als een stof stof, met poorten op alle switches bekijkt en er toegang van alle andere havens op het weefsel, alsof ze lokale schakelaars. Een uniforme naamservice voor server en beheer kunt u weergeven en wijzigen van informatie voor alle stoffen door middel van een enkele interface.

Een belangrijke factor bij het maken van gedistribueerde weefsels is de bandbreedte beschikbaar voor het aansluiten van de schakelaars. Het effectieve tarief tussen elke twee havens wordt beïnvloed door de effectieve bandbreedte van de verbindingen tussen de schakelaars, die het gebruik van verbindingen tussen meerdere schakelopties te handhaven van de nodige bandbreedte vereisen. Werkgroep Fiber Channel-switches zijn talrijk en veelzijdiger.

Werkgroep-switches kunnen worden gebruikt in een verscheidenheid van manieren, maar de meest gebruikte oppervlakte bedraagt kleine SANs. Deze schakelopties kunnen verbinding maken via de Inter-Switch koppellijnen voor meer poorten. Interconnectieleidingen tussen switches kan worden gemaakt via elke willekeurige poort op een Fibre Channel-switch. Echter als u van plan bent om meerdere leveranciers producten te gebruiken, controleert u of dat de apparaten interoperabel zijn.

Core niveau fiber-switch

Kern schakelaars, ook bekend als bestuurders, bevinden zich gewoonlijk in het midden van grote SANs, onderling verschillende parameters van de rand om een SAN met honderden havens. De basisswitch kan ook worden gebruikt als een standalone schakelaar of rand schakelaar, maar de verbeterde functionaliteit en interne architectuur Maak het beter voor werk in de kern opslagomgeving. Andere kern schakelaar functies omvatten: ondersteuning voor andere protocollen dan vezels (zoals InfiniBand), 2 Gbps Fiber Channel support, geavanceerde vezel services zoals beveiliging, trunking en frame filteren.

Kern-niveau stof switches bieden meestal veel poorten, van 64 tot 128 poorten naar meer. Het maakt gebruik van zeer grote interne verbindingen met route gegevensframes met maximale bandbreedte. Het doel van het gebruik van deze schakelopties is het creëren van netwerken met een groter bereik en meer bandbreedte, die gericht zijn op signalen van het frame met de vertraging van de kortste route tussen havens zo snel mogelijk.

Daarnaast kern stof schakelaars zijn vaak gebaseerd op "blade" hot-swappable boards: eenvoudig invoegen het schakelbord in de ruimte toe te voegen nieuwe eigenschappen u nodig hebt, maak over-the-wire reparaties, en ga online in stadia noodzaak om uit te breiden. Veel kern-niveau schakelaars ondersteunen geen arbitrage ringen of andere direct-attach lus apparaten, en ze geven alleen over kernswitchingfuncties.

Omdat de beschikbaarheid is primordiaal doorheen de omgeving, zijn mensen bereid te besteden meer op redundantie. Alle componenten van een hoge-redundantie schakelaar zijn overbodig, elimineren controllerpoort helemaal en een zeer lange termijn Uptime te garanderen. Deze uitgaven op redundantie gewoonlijk uitgegeven aan hoge beschikbaarheid backplanes, voedingen, redundant opgebouwd en software beschikbaar. Dit type schakelaar bevat vele logische circuits voor het afhandelen van de hardware fouten binnen de schakelaar.

Naast redundantie ondersteunen kern-niveau stof switches ononderbroken service-georiënteerde software-upgrades, eliminerend de behoefte aan onderhoud van het systeem tijdens het upgraden. Alternatieve paden, een niveau van redundantie op het netwerk, kunnen worden geconfigureerd met een veerkrachtig, dual weefsel dat volledig elimineert controllerpoort en voorkomt netwerkfouten door software of hardware fouten, brand, natuurrampen of operationele fouten Ernstige gevolgen.

Kern-niveau switches bieden de hoogste betrouwbaarheid en poort dichtheid. In een datacenter met een groot aantal Fiber Channel-infrastructuur zijn deze producten bijna gecentraliseerde, gecentraliseerde opslag schakelaars. Dus, voor de meeste netwerken van hoge beschikbaarheid, moet u een dual channel-netwerk gebouwd door core stof schakelaars.


Een paar:Fiber Adapter belangrijke prestaties-Inleiding Volgende:Is de Fiber Adapter en Fiber Coupler hetzelfde?