Fiber Adapter Superieure prestatie stabiel en betrouwbaar

- Sep 14, 2017-

Fiber-optische adapter (ook wel de flens genoemd), ook wel bekend als glasvezel connector, is de connector voor optische vezel connectoren. Serie producten omvatten: FC. SC. ST. LC. MTRJ. Wijd gebruikt in glasvezel patchpaneel (ODF). Apparatuur voor optische vezelcommunicatie. Superieure prestaties, stabiel en betrouwbaar.

De vezels worden via adapters via hun inwendige open bussen aangesloten om de maximale koppelbaarheid tussen vezelprongers te waarborgen. Om te kunnen worden bevestigd op een verscheidenheid aan panelen, heeft ook een verscheidenheid aan fijne vaste flens ontworpen. Transformatoradapters kunnen worden aangesloten op verschillende soorten vezelkoppelingen en bieden verbindingen tussen APC-eindvlakken. Dubbele of meerdere aansluitingen kunnen de montage dichtheid verhogen.

De glasvezelverbinding is een afneembare (actieve) verbinding tussen de optische vezel en de optische vezel die precies met de twee eindvlakken van de optische vezel gaat, zodat de lichtenergie-uitgang van de uitgestraalde optische vezel aan de ontvangende vezel kan worden gekoppeld aan de maximum, en minimaliseert de impact op het systeem door zijn betrokkenheid bij optische verbindingen, die een fundamentele vereiste is voor glasvezelverbindingen. In zekere mate beïnvloeden glasvezelverbindingen ook de betrouwbaarheid en prestaties van optische transmissiesystemen. Optische vezel connector volgens het verschillende transmissie medium kan worden verdeeld in gewone silicium gebaseerde vezel single-mode, multi-mode connector, er zijn andere zoals plastic als het transmissie medium van de vezel connector; connector structuur kan worden verdeeld in: FC, SC, ST, LC, D4, DIN, MU, MT, enzovoort. Onder hen worden ST connectoren meestal gebruikt voor bedrading apparatuur, zoals vezel patch panelen, glasvezel modules, enz .; en SC en MT connectors worden meestal gebruikt voor netwerkapparatuur. Volgens de vorm van de vezel eindpunten zijn FC, PC (inclusief SPC of UPC) en APC; volgens het aantal optische vezels is verdeeld in single-en multi-core (zoals MT-RJ) punten. Fiber-optic connectors worden veel gebruikt en gevarieerd. In het praktische toepassingsproces zijn ze over het algemeen in overeenstemming met de verschillende structuur van de vezelcontact die wordt onderscheiden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende vezelverbindingen:

(1) FC type

Deze connector is eerst ontwikkeld door de Japanse NTT. FC is de afkorting van FERRULE CONNECTOR, wat aangeeft dat de externe versterking het gebruik van metalen sets, bevestiging voor de schroef gesp. De vroegste FC-type connector, het uiteinde van de gebruikte keramische pin. Dit soort connector heeft de voordelen van eenvoudige structuur, handige bediening en gemakkelijke fabricage, maar het vezelendvlak is gevoeliger voor stof en het is makkelijk om Fresnel-reflectie te produceren en de rendementverlies te verbeteren. Later is het type connector verbeterd, het gebruik van docking face sferisch gezicht (PC), terwijl de externe structuur niet is veranderd, waardoor het invoegingsverlies en de terugwinningsverlies prestaties sterk verbeterd zijn.

(2) SC type

Dit is een glasvezel connector die is ontwikkeld door het Japanse NTT-bedrijf. De shell is rechthoekig, het gebruik van de maat van de pen en de koppelingsmouw structuur en FC-type is precies hetzelfde. Welke pin het einde van het gebruik van PC of APC-type maalwerkwijze; Bevestigingsmethode is het gebruik van plug-and-pin type, zonder rotatie. Dergelijke connectors zijn goedkoop, makkelijk te pluggen en te bedienen, kleine fluctuaties in interventieverliezen, hoge druksterkte, hoge montage dichtheid. De ST en SC interfaces zijn twee soorten glasvezelverbindingen. Voor een 10BASE-F aansluiting is de connector meestal van type ST. Voor 100BASE-FX is de connector meestal SC type. De connector van de ST-connector is blootgesteld, en de kern van de SC-connector is in de connector.

(3) dubbelkegeltype

De meest representatieve van dit type glasvezel connector, ontwikkeld door de Verenigde Staten Bell Labs, ontwikkeld door de twee precisiegieten van het einde van het hoofd, was een conische cilindrische plug en een dubbele met een dubbele kegelvormige buiskoppelingskomponent.

(4) DIN47256 type

Dit is een connector die door Duitsland is ontwikkeld. De connector en de koppeling die in deze connector gebruikt worden, zijn van dezelfde grootte als het FC type en het eindvlak is PC gepolijst. Vergeleken met de FC-type connector, zijn structuur om complexer te zijn, de interne metalen structuur in de druk van de veer, kunt u vermijden dat de stekkerdruk te groot is en het eindvlak beschadigt. Bovendien is de mechanische nauwkeurigheid van een dergelijke connector hoog, en dus is de waarde van de insertieverlies klein.

(5) MT-RJ type

De MT-RJ begint met de MTT die door NTT is ontwikkeld met hetzelfde vergrendelingsmechanisme als de RJ-45-type LAN-elektrische connector, leidt de vezel af met een geleidingspen die aan beide kanten van de kleine mouw is bevestigd. Machine, het verbindingseinde van de vezel voor het dual-core (interval 0.75MM) opstelling ontwerp, wordt voornamelijk gebruikt voor data-overdracht volgende generatie optische vezel connector met hoge dichtheid.

(6) LC type

LC-type connector is bekend BELL (Bell) Instituut voor onderzoek en ontwikkeling, het gebruik van eenvoudig te bedienen modulair jack (RJ) vergrendeling mechanisme gemaakt. De maat van de gebruikte pennen en mouwen is de helft van gewone SC, FC, enz., Is 1,25MM. Dit verhoogt de dichtheid van de glasvezelverbindingen in het glasvezelpaneel. Momenteel heeft de LC-type connector in de single-mode SFF daadwerkelijk de dominante positie in de multi-mode toepassingen, die ook snel groeien.

(7) MU type

De MU (MINIATURE UNIT COUPLING) connector is 's werelds kleinste single-core fiber connector, ontwikkeld door NTT, gebaseerd op de meest gebruikte SC connectoren. De connector maakt gebruik van een 1,25 mm diameter mouw en zelfbevestigingsmechanisme, die het voordeel heeft om hoge dichtheid te kunnen monteren. Met MU's L.25MM diameter mouwen heeft NTT de MU connector familie ontwikkeld. (MU-B-serie) met een zelfbeveiligingsmechanisme en een vereenvoudigde aansluiting (MU-SR-serie) voor het aansluiten van de LD / PD-module en -plug, en een aansluiting voor de connector (MU-A-serie) voor kabelverbinding, Wacht . Met de snelle ontwikkeling van vezel-optische netwerken naar grotere bandbreedte en grotere capaciteit, en het wijdverspreide gebruik van DWDM-technologie, zal de vraag naar MU-type connectors snel groeien.


Een paar:Ethernet-Switches factoren te overwegen alvorens te kopen Volgende:Het gebruik van Ethernet-Switches