Verschillen tussen routers en schakelaars

- Aug 19, 2019-

1.De schakelaar is een online netwerk, maar iedereen belt afzonderlijk op internet. Over het algemeen gebruiken ze hun eigen breedband, wat geen effect heeft op de toegang van iedereen tot internet. Routers hebben daarentegen nog een virtuele inbelfunctie dan schakelaars. Ze gebruiken dezelfde router om toegang te krijgen tot internet. Computers gebruiken samen een breedbandaccount, die elkaar zullen beïnvloeden wanneer ze toegang krijgen tot internet.


2. De schakelaar werkt in de relaislaag en de schakelaaradressen volgens het MAC-adres. De router werkt in de netwerklaag, adresserend volgens IP-adres, de router kan het TCP / IP-protocol aan, maar de switch heeft deze functie niet.

image

3. Met de switch kunnen veel computers die ermee zijn verbonden een LAN vormen, en de proxyserver kan de functie van surfen op internet tegelijkertijd realiseren. Alle computers in het LAN delen hun bandbreedte, terwijl de switch niet de functie heeft van het automatisch identificeren van de verzend- en aankomende adressen van datapakketten die door de router worden geleverd. Routers kunnen automatisch de adressen identificeren van verzonden en aangekomen datapakketten. Routers, zoals verkeer, hebben de functie van geleiden en geleiden.


4. Laten we hier een analogie maken. Router is een klein postkantoor. Het is verantwoordelijk voor het ontvangen en verzenden van een lokaal adres (IP), terwijl switch een groot postcentrum in de provincie is, dat verantwoordelijk is voor het verzenden van links van een adres naar een kleine plaats. Dat wil zeggen, routers zijn exclusief verantwoordelijk voor netwerktoegang, schakelaars zijn alleen verantwoordelijk voor distributie, routing is om de weg te vinden voor toegang tot internet, schakelaars zijn verantwoordelijk voor het openen van de deur, schakelaars zonder routers hebben geen toegang tot de internet.


5. Routers bieden over het algemeen firewallservices. De router stuurt alleen pakketten met specifieke adressen door en verzendt geen pakketten die geen routeringsprotocollen of onbekende doelnetwerkpakketten ondersteunen.


Een paar:Gewone netwerk PoE-switches zijn niet genoeg om verkeer te monitoren. Volgende:Wat is een single / dual-band draadloze router en wat is het verschil daartussen?