Kunnen de drie grote telecomoperatoren in het 5G-tijdperk marktlegenden blijven schrijven?

- Jul 30, 2019-

Volgens rapporten zullen de drie grote operatoren vanaf 21 jaar al hun financiële rapporten hebben in 2018. De gegevens tonen aan dat de nettowinst van de drie grote operatoren vorig jaar 149,248 miljard yuan bedroeg. Volgens berekeningen zijn de gemiddelde dagelijkse inkomsten ongeveer 409 miljoen yuan. In vergelijking met 2017 is de winstgevendheid van de drie operatoren in 2018 versterkt. In 2017 bedroegen de gemiddelde dagelijkse inkomsten van de drie bedrijven ongeveer 365 miljoen yuan.

De dagelijkse winst van de drie grote telecomoperatoren is astronomisch en stijgt jaar na jaar. Dit wordt bovendien bereikt door de drie grote telecomoperatoren in de marktomgeving die de snelheid gedurende meerdere opeenvolgende jaren verhogen en de tarieven verlagen. Aan de ene kant hebben deze drie grote telecomoperators een sterke winstgevendheid, aan de andere kant betekent dit dat telecomoperators meer ruimte hebben voor versnelling en kostenverlaging. Het benadrukt ook dat het door de staat gepromote beleid van versnelling en kostenverlaging niet alleen voldoet aan de eisen van de publieke opinie, maar ook de polsslag van de markt bewaart.

Op 5 maart wees premier Li Keqiang van de Raad van State in zijn rapport over overheidswerk tijdens de tweede zitting van het 13e Nationale Volkscongres erop dat dit jaar het gemiddelde breedbandtarief van kleine en middelgrote ondernemingen zal worden verlaagd met 15% en het gemiddelde tarief voor mobiel netwerkverkeer wordt met meer dan 20% verlaagd. Het "nummer-dragende netwerk" zal landelijk worden geïmplementeerd en de opzet van pakketten zal worden gestandaardiseerd. Daarnaast heeft Miao Wei, minister van Industrie en Informatie Technologie, op het "ministeriële kanaal" van de twee sessies aangegeven dat dit jaar een pilot-demonstratie van gigabit optische vezels zal worden uitgevoerd, waarmee een deel van de afgelopen 70% van de gigabit optische vezels die moeten worden overgebracht naar gigabit optische vezels. We zullen de mobiele verkeerskosten verder verlagen en de eenheidsprijzen dalen dit jaar met meer dan 20%, op basis van een vermindering van 63% vorig jaar. We zullen de tarieven van speciale lijnen voor kleine en middelgrote ondernemingen met meer dan 15% verlagen. Tegen het einde van het jaar kunnen alle gebruikers van mobiele telefoons hun nummers vrijelijk overzetten op internet.


Versnelling en kostenverlaging zijn zowel door de overheid geleid als door de publieke opinie. De drie grote telecomoperatoren zijn terughoudend om snelheid te verhogen en vergoedingen te verlagen onder begeleiding van belangen, maar de aard van eigendom bepaalt dat ze de beleidsoriëntatie en de aantrekkingskracht van de wil van de mensen moeten respecteren. Dit feit wordt ook benadrukt door het feit dat de drie grote telecomoperatoren aanzienlijke winsten hebben gemaakt onder de omstandigheden van toenemende snelheid en lagere tarieven. Marktdeelnemers moeten niet alleen werken in overeenstemming met de manier waarop de markt wordt verdeeld, maar ook oprecht zorgen voor de eisen van de marktvraag.

Hoewel de drie grote telecomoperatoren driebenige marktconcurrentie hebben gevormd, zijn ze van dezelfde oorsprong en hebben ze vergelijkbare tarieven en pakketinstellingen. Daarom hebben consumenten geen eerlijkere keuzes en zijn de drie grote telecomoperatoren moeilijk om zich te ontdoen van de schaduw van het monopolie. De sleutel is dat de drie operatoren meer omzet en winst kunnen behalen door met een lage netwerksnelheid en onredelijke kosten te werken, maar deze operatie is onhoudbaar en is niet bevorderlijk voor de upgrade van telecommunicatietechnologie.

Het belangrijkste deel van de markt zelf kan geen beter aanbod aan de telecommunicatiemarkt bieden. Het kan alleen vertrouwen op beleidsgerichte hervorming van de aanbodzijde om het belangrijkste deel van de markt te bevorderen in de goede richting van de markt, door een aanbodzijde van de telecommunicatiemarkt bij te werken die voldoet aan de marktverwachtingen en het concurrentievermogen van beide binnenlandse en buitenlandse markten.

China zal dit jaar 5G commerciële pilootprojecten in belangrijke steden lanceren, en de drie grote operatoren zullen ook 5G-netwerklocaties openen, met 5G commercial volledig geland in het jaar. De wereldwijde concurrentie rond 5G-technologie, apparatuur en "intelligent +" op deze basis is hevig geweest, zelfs resulterend in een breder scala aan grote landelijke games. 5G-technologie is nog niet volledig gecommercialiseerd en 6G-onderzoek is gestart in de Verenigde Staten. Het tijdperk van kunstmatige intelligentie is dus officieel begonnen. Telecommunicatietechnologie is niet langer een eenvoudige communicatiedrager en een eenvoudige industrie die daarvan is afgeleid, maar een groot gegevensplatform en een drager die de hele intelligente industrie ondersteunt.

image

Bovendien heeft British Telecom, de grootste telecommunicatie-hardwarebedrijf van Groot-Brittannië, vorige maand met succes een nationale licentie gewonnen van het Chinese ministerie van Industrie en Telecommunicatie. Met de implementatie van de buitenlandse investeringswet zullen in de toekomst meer buitenlandse telecombedrijven een vergunning krijgen in China. De telecommarkt is echt "wolf in aantocht". Als gevolg hiervan verdienden de drie grote telecomoperatoren in 2018 409 miljoen yuan per dag, misschien net het voltooide marktraject van een tijdperk. Vóór de wrede concurrentie op de markt, is de enige uitweg misschien om je aan te passen aan concurrentie en spel door de snelheid te verhogen en de tarieven te verlagen.

In het tijdperk van 4G hebben de drie grote operatoren al een absoluut dominant marktaandeel ingenomen. Als de versnelling en verlaging van de tarieven dit jaar wordt geïmplementeerd, zijn de 5G-proefactiviteiten in goede staat, kunnen de drie grote telecomoperators bestaande klanten stabiliseren en klanten niet laten leeglopen. In het 5G-tijdperk zijn er meer marktkansen, meer concurrentiedruk, kansen en uitdagingen. Honderden miljoenen winst per dag zijn de legende van gisteren geworden, het 5G-tijdperk van marktprestaties, om het heroïsche karakter van de drie grote telecombedrijven te benadrukken


Een paar:Verschil tussen de transmissiesnelheid van de router 300 m en 450 m Volgende:Merkselectie van industriële schakelaars OPTFOCUS