Voordelen van PON

- Aug 16, 2019-

1. Het kan transparante breedband- en goedkope transmissiemogelijkheden bieden.

2. Vergeleken met het actieve optische netwerk zijn de installatie-, openings- en onderhoudskosten laag en is het systeem betrouwbaarder en stabieler. Daarom wordt het PON-systeem veel gebruikt in het toegangsnetwerk.

3. PON maakt gebruik van point-to-multipoint toegangsmodus, dus de kosten voor het leggen van optische vezels tussen Central Bureau en gebruikers worden gedeeld door gebruikers, wat het rendement van investeringen in de netwerkbouw kan verbeteren. In vergelijking met de methode voor het configureren van end-to-end optische vezels voor elke gebruiker, zijn PON-apparaten die de business voor hetzelfde aantal klanten verbeteren kleiner in omvang en nemen ze minder ruimte in op het hoofdkantoor.

image

4. PON ondersteunt zowel traditionele diensten (POTS, analoge tv) als breedbanddiensten (IP-spraakoverdracht, IPTV, breedbandinternettoegang, enz.).

5. PON ondersteunt alle residentiële gebruikers (met behulp van POTS, analoge tv en datadiensten) en vele commerciële gebruikers (met behulp van T1 / E1 en Ethernet-diensten) om een toegangsnetwerk (inclusief fysieke en protocollagen) te delen zonder verschillende toegangsnetwerken te gebruiken om diensten te verlenen voor hen, waardoor het aantal gedecentraliseerde toegangsnetwerken afneemt.

Met de vooruitgang van netwerktechnologie en de populariteit van breedbanddiensten wordt toegang tot glasvezel steeds populairder en kunnen de bronnen van pijpleidingen en optische kabels niet voor onbepaalde tijd worden uitgebreid. Het gebruik van PON-technologie bespaart veel optische kabelbronnen en lost dit probleem effectief op. ETU-LINK fabrikant van optische modules kan EPON optische module en GPON optische module voor optisch toegangsnetwerk leveren. Met de voortdurende verbetering van de PON-technologie dalen de kosten van optische apparaten en worden de technische voordelen steeds duidelijker.


Een paar:Netware Orbi gedistribueerd routingsysteem: tien jaar geleden, versierd zonder netwerklijnen, 10 jaar later, geen behoefte Volgende:Beveiliging van zwarte technologie in de toekomst van films