Voordelen en nadelen van 5g router

- Sep 19, 2019-

De belangrijkste reden is dat er te veel draadloze apparaten in de 2,4 GHz-band zijn. Hoewel er ongeveer 11 kanalen zijn in de 2,4 GHz-band, met de populariteit van verschillende IT-apparaten, zoals iPad, mobiele telefoon, pc, gameconsole, enzovoort, neemt de doorvoerwaarde van meerdere apparaten aanzienlijk af wanneer ze tegelijkertijd worden gebruikt tijd. Ten tweede, de magnetron, Bluetooth en draadloze muis gebruiken ook een 2,4 GHz-band, die interfereert met andere verbindende apparaten.

image

Omdat de oorspronkelijke weg te druk is, wordt een nieuwe weg gebouwd om het congestieprobleem op te lossen, wat de belangrijkste reden is voor het verschijnen van de 5 GHz-band. Er werken echter niet veel apparaten in de 5 GHz-band en het 5 GHz-kanaal is meerdere keren groter dan het 2,4 GHz-kanaal, dus het kan het congestieprobleem goed oplossen. Bovendien heeft 5g router de voordelen van hoge transmissiesnelheid en goede anti-interferentie.


Tekortkomingen van 5g router


Ten eerste ondersteunt de draadloze router 5 GHz, maar uw mobiele telefoon en tablet ondersteunen niet noodzakelijkerwijs een 5 GHz-bandverbinding. De tweede is dat de penetratie enigszins slecht is, hoe hoger de frequentie, hoe slechter de penetratie, en de muurpenetratiecapaciteit is 2,4 GHz slechter dan in dezelfde periode van vorig jaar. Het vervangen van de antenne kan het probleem oplossen. Bovendien moet worden benadrukt dat de huidige dual-band routers meestal tegelijkertijd 2.4 GHz en 5 GHz ondersteunen, dus zelfs als uw apparaat geen 5 GHz of 5 GHz signaal ondersteunt, is het nog steeds niet goed verbonden met 2.4 GHz-band.


Een paar:5G biedt nieuwe mogelijkheden voor glasvezel, optische module, WDM optisch apparaat Volgende:Industriële uitwisselingsmarkt