Een grote samenvatting van de Fiber Switch Types

- Jun 30, 2017-

Een grote samenvatting van de typen vezelwisselaars

Toegangsniveau schakelaar

De applicatie-switch applicatie is voornamelijk gericht op 8 tot 16 havens van kleine werkgroep, het is geschikt voor lage prijzen, zelden nodig om de gelegenheid uit te breiden en te beheren. Ze worden vaak gebruikt in plaats van hubs, waardoor de bandbreedte hoger is dan hubs en meer betrouwbare connectiviteit biedt. Mensen kopen in het algemeen geen ingangsschakelaars afzonderlijk, maar kopen vaak met andere niveaus van switches om een complete opslagoplossing te vormen. Entry-level switches bieden een beperkt niveau van portcascading vermogen. Als gebruikers alleen dergelijke low-end apparaten alleen gebruiken, kunnen u problemen met beheersbaarheid ondervinden.

Werkgroepvezel schakelaar

Visserschakelaars bieden de mogelijkheid om veel switches in een grootschalige stof te cascade. Door een of meer poorten van twee schakelaars aan te sluiten, kunnen alle poorten die op de schakelaar zijn aangesloten, de unieke afbeelding van het netwerk zien. Elk knooppunt op de stof kan met andere knooppunten communiceren.

In wezen is het mogelijk om via een cascade-switch een grote, virtuele switch met een gedistribueerd voordeel te bouwen en het kan een zeer grote afstand overschrijden. Stoffen die door meerdere schakelaars zijn gebouwd, lijken op een stof die bestaat uit een aparte schakelaar. Alle poorten op de schakelaar kunnen alle andere poorten op de stof bekijken en toegang krijgen alsof ze een lokale schakelaar waren. Unified nameservers en beheerservices staan u toe om alle stofinformatie te bekijken en te wijzigen via een aparte interface.

Een belangrijke factor bij het maken van een gedistribueerde stof is om de bandbreedte van de verbinding tussen de schakelaars te krijgen. De effectieve snelheid tussen twee poorten wordt beïnvloed door de effectieve bandbreedte van de verbinding tussen de schakelaars en kan het gebruik van verbindingen tussen meerdere schakelaars vereisen om de nodige bandbreedte te handhaven. Fibre Channel-switches voor werkgroepen zijn talrijk en veelzijdig.

Gebruikers kunnen op meerdere manieren werkgroepschakelaars gebruiken, maar de meest gebruikte gebieden zijn kleine SAN's. Dit type schakelaar kan worden aangesloten door de verbinding tussen de schakelaars om meer poorten te verschaffen. Interconnecties tussen switches kunnen op elke poort op een Fibre Channel-schakelaar worden gemaakt. Als u echter meerdere fabrikanten van producten wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat apparatuur interoperabel is.

Core level fiber switch

Core-level switches (ook wel bestuurders genoemd) zijn in het algemeen in het midden van een grote SAN, zodat meerdere randschakelaars met elkaar verbonden zijn om een SAN-netwerk te vormen met honderden poorten. Core switches kunnen ook worden gebruikt als een aparte schakelaar of randschakelaar, maar het verbetert de functionaliteit en de interne structuur om het beter te laten werken in een core storage omgeving. Andere eigenschappen van de kernschakelaar omvatten ondersteuning voor andere protocollen dan vezels (zoals InfiniBand), ondersteuning voor 2Gbps Fibre Channel, geavanceerde vezeldiensten (bijv. Beveiliging, kofferbak en frame filtering, etc.).

Core-level fiber switches bieden doorgaans veel poorten, van 64 tot 128 poorten naar meer. Het maakt gebruik van een zeer grote interne verbinding om data-frames te routeren met maximale bandbreedte. Het doel van deze switches is het opbouwen van een groter dekkingsnetwerk en een grotere bandbreedte, die ontworpen is om de framesignalen met de kortst mogelijke vertraging tussen meerdere poorten zo snel mogelijk te bewerken.

Daarnaast is de kernvezelwisselaar vaak gebaseerd op "messen" hot-swappable printplaat: zolang het schakelbord in de kast kan de benodigde nieuwe functies toevoegen, kunt u ook online onderhoud doen, u kunt ook online gefaseerde pers doen Nodig om uit te breiden Veel kernschakelaars ondersteunen geen arbitrage loops of andere directe aansluitingen, die alleen op kernschakelmogelijkheden richten.

Omdat de bruikbaarheid het meest belangrijk is in de gehele omgeving, zijn mensen bereid meer geld te besteden om de redundantie te kopen, alle componenten van de hoge redundante schakelaar zijn overbodig, verwijder het enige punt van falen volledig en zorg voor een zeer lange Normal Looptijd. Deze uitgaven voor redundantie worden doorgaans besteed aan hoogwaardige terugvliegtuigen, stroomvoorzieningen, overbodige circuits en onderhoudsbehoeften. Dit type schakelaar bouwde een groot aantal logische schakelingen, die gebruikt werden om de interne hardwarefout van de schakelaar te behandelen.

Naast redundantie ondersteunen kernachtige vezelschakelaars ononderbroken service-georiënteerde software-upgrades, waardoor de noodzaak van systeemonderhoud op het moment van de upgrade wordt vermeden. Het alternatieve pad is een redundansniveau op het netwerk dat kan worden geconfigureerd met een veerkrachtige dubbele stof die een enkel punt van falen volledig elimineert en het netwerk niet kan storen door software of hardwarefouten, branden, natuurrampen of operationele fouten. De ernstige gevolgen

Core-level switches bieden het hoogste niveau van betrouwbaarheid en poortdichtheid. In een datacenter met een groot aantal Fiber Channel-infrastructuren zijn deze producten bijna onveranderlijk, gecentraliseerde opslagschakelaars. Dus, voor de meeste netwerken met hoge beschikbaarheid, moet u een tweekanaals netwerk kiezen dat is gebouwd door een kernvezelwisselaar.


Een paar:Industriële Ethernet op het gebied van industriële toepassingen Volgende:Welke factoren wil je overwegen voor het kiezen van een industriële Ethernet Switch?