5G biedt nieuwe mogelijkheden voor glasvezel, optische module, WDM optisch apparaat

- Jun 29, 2019-

Tijdens het "China Optical Network Symposium and China FTTH Forum 2019" op 12 juni, de uitvoerend adjunct-directeur van het Comité voor communicatietechnologie van het ministerie van Industrie en Informatietechnologie, de directeur van de CST van de China Telecommunications Group Corporation en de voorzitter van de De China Network Network Symposium Conference, Weileping, leverde een thema met de titel "De trends en mogelijkheden van optische communicatie in het 5G-tijdperk". Toespraak. In zijn toespraak zei hij dat de huidige wereldwijde ontwikkeling van 5G een kritieke periode is ingegaan voor commercieel gebruik, wat nieuwe kansen zal bieden voor optische vezel, optische modules en optische WDM-apparaten. Weileping wees er bovendien op dat het volledig optische netwerk de ideale dragende technologie is voor 5G.
De 5G-constructie van China komt in de inhoudelijke fase
5G is de commerciële kritieke periode ingegaan. Voor de 5G-standaard heeft 3GPP de volledige versie van 5G (R16) voltooid, voornamelijk voor verbeterde mobiele breedband (eMBB) en hoge betrouwbare lage vertraging (uRLLC), vanaf mei 2019 laag, er zijn al 12 operators in Zuid-Korea, de Verenigde Staten, Finland, het Verenigd Koninkrijk en andere landen die zijn begonnen met commercieel gebruik, waarvan de Hongstations in Zuid-Korea aan het einde van het jaar 80.000 zullen bereiken. Het NSA-model van het niet-onafhankelijke netwerk en het openen van eMBB-toepassingen worden gebruikt. Het netwerk is echter onstabiel en het stroomverbruik en de prijs van basisstations en mobiele telefoons zijn hoog. De verwachting is dat de wereld in 5G het commerciële stadium zal betreden in 2020.
Met de officiële afgifte van 4 5G commerciële licenties door het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie zal de 5G-constructie van China de inhoudelijke fase ingaan. In 2019 zullen meer dan 40 steden worden gebouwd om in totaal 8-10 miljoen 5G-macrostations te bouwen. In 2020 zal de commerciële schaal 600.000 tot 800.000 macrostations hebben in honderden steden; Van 2021 tot 2027 zullen er miljoenen magnitude-macrostations en 10 miljoen kleine basisstations worden ingezet.
5G biedt nieuwe mogelijkheden voor glasvezel, optische module, WDM optisch apparaat
Voor de gelegenheid van het 5G-tijdperk zei Weileping dat de vraag van 5G naar glasvezel zeer groot is. Volgens de uplink-flanksnelheid van 3 Mbps is de uplink van 3,5 GHz 9 dB slechter dan 1,8 GHz. Volgens het onafhankelijke 3,5 G-netwerk is het vereiste macro-buitenstation minimaal 2 keer dat van 4G. Als de dekking binnenshuis op een klein basisstation is gebaseerd, zijn tientallen miljoenen eenheden vereist. Het is te zien dat 5G nog steeds een groot aantal glasvezelverbindingen naar verschillende basisstations nodig heeft, minstens een paar honderd miljoen kernkilometers.
Weileping wees er bovendien op dat na het starten van de millimetergolf het aantal basisstations aanzienlijk zal toenemen. De 5G-netwerkwolk moet veel DC bouwen, maar ook eisen stellen aan glasvezel en modules.
"De nieuwe optische vezel zal de focus zijn, met name de G.654E-vezel met ultralaag verlies, 4dB versterking. Binnenstations en datacenters bieden buigweerstand en een nieuwe generatie multimode-vezelvereisten." Weileping wordt verder verklaard.
Wat de lichtmodule uit het 5G-tijdperk betreft, biedt de snelle lichtmodule geweldige kansen. Weileping verwacht dat de 5G tientallen miljoenen magnitude 25G / 40G / 100G-lichtmodules zal brengen, en het datacenter zal ook meer ruimte bieden voor de ontwikkeling van de lichtmodule. Gebaseerd op PAM4-modulatie is het huidige high-speed optische module mainstream-technologieschema.
Verder rekening houden met de enorme ontwikkeling van de ruimte van de huidige ondersteboven fenomeen van ons datacenter (momenteel de Verenigde Staten goed voor 45 IDC-nummer, onze breedband gebruikers zijn drie keer de Verenigde Staten, maar onze IDC aantal goed voor slechts 8 ), de ontwikkelingsruimte van high-speed optische modules is nog indrukwekkender.
De WDM-apparaatkans in het 5G-tijdperk, de multi-antennetechnologie heeft een enorme drijfveer voor de systeembandbreedte, de marginalisering van het Metropolitan-netwerk WDM / OTN en de behoefte aan 5G-belasting, die de ontwikkeling van WDM-apparaten aanstuurt. Verstelbare lasers en WDM-apparaten (voornamelijk AWG's) zullen de belangrijkste uitdaging zijn voor kosteneffectiviteit.
Het 5G-netwerk vereist een sterke dragende architectuur. Weileping gelooft dat het volledig optische netwerk de meest ideale dragende technologie voor 5G is, met een enorm beschikbaar spectrum (10 THz), extra grote capaciteit (100 Tbps), ultrahoge snelheid (1 Tbps) en andere voordelen.
Tegelijkertijd wees Weileping erop dat de eerste stap in de evolutie van het volledig optische netwerk de vervezeling van de transmissieverbinding is. Momenteel heeft de transmissie glasvezelimplementatie bereikt en evolueert naar 200 - 400 Gbps. De tweede stap is om toegang te krijgen tot het glasvezelnetwerk, waarvoor glasvezelverbindingen nodig zijn tussen het distributiesegment en de introductielijn en zelfs de desktop, en het licht in de koperen retraite is nog steeds Luchang. De derde stap is het introduceren van optische uitwisselingstechnologie bij het transmissieknooppunt. Het CTC-backbone-netwerk zal RODAM volledig inzetten voor het einde van het jaar, en de backbone van de reis zal zich blijven uitbreiden tot de grote en kleine grootstedelijke netwerken en zelfs toegangsnetwerken.

Een paar:Interconnectie van intelligente gebouwen Volgende:Voordelen en nadelen van 5g router