2.5 GPON OLT / ONU blijft het belangrijkste product op de wereldwijde PON-markt in de komende drie jaar.

- Aug 15, 2019-

Op het "New Generation Optical Transport Network Development Forum" van vandaag, hield Dai Qiwei, manager van de optische terminaltoegangsproductlijn, een keynote speech met als titel "Toepassingsperspectieven en uitdagingen van high-speed PON optische modules".

image

Hoewel het aandeel van China in de wereldwijde PON-markt daalde van 80% in 2017 tot 74% in 2018, is het nog steeds de belangrijkste PON-markt ter wereld, zei Dai. Het marktaandeel van Azië-Pacific (behalve China) is gestegen van 6% in 2017 tot 11% in 2018. De prestaties zijn goed. De Azië-Pacifische markt wordt waarschijnlijk de komende jaren een belangrijke groeipool van de wereldwijde PON-markt.

Volgens de trend van wereldwijde PON-productinvesteringen zal 2,5GPON OLT / ONU het belangrijkste product op de wereldwijde PON-markt blijven in de komende drie jaar, maar het zal jaar na jaar beginnen te verzwakken. 10GPON OLT / ONU begint het tijdvenster van snelle uitbraak in te luiden en de jaarlijkse groei van de samengestelde groei zal naar verwachting meer dan 50% bereiken. Dit zal ook leiden tot steeds heviger marktconcurrentie, de productprijzen van de optische module van PON zullen ook een lawine-daling vertonen.

Volgens Dai Qiwei is het stroombudget momenteel een van de grootste problemen waarmee optische modules worden geconfronteerd. Hoewel SOA kan worden gebruikt om vermogen te versterken, kan Burst-modus EDFA worden gebruikt om vermogen te versterken, en FEC of ingebouwde DSP kan worden versterkt om het energiebudget te verbeteren, het brengt ook veel problemen met zich mee, zoals een complex proces, berekening, extra apparatuur, vermogen consumptie en hoge prijs. Dit betekent ook dat de volgende generatie PON-producten steeds hogere eisen stelt aan optische apparaten.

Dai Qiwei verwacht hoge verwachtingen voor de toekomst van de optische-apparatenindustrie en hoopt zo snel mogelijk in de toekomst de problemen van massale levering en kostenreductie, prestaties en kostenbalans in de optische-apparatenindustrie op te lossen.


Een paar:Functie van OLT Volgende:Selecteer PoE-schakelaar Standaard