Waarom kunnen optische vezels niet teveel buigen?

- Aug 24, 2019-

Wanneer licht binnenkomt vanaf het ene uiteinde van de optische vezel en uitstraalt vanaf het andere uiteinde, neemt de intensiteit van het licht af, wat betekent dat de energie van licht gedeeltelijk afneemt nadat het lichtsignaal zich door de optische vezel voortplant. Dit geeft aan dat er optische stoffen in de optische vezels zitten of om een of andere reden die het lichtsignaal blokkeren. Dit is het transmissieverlies van optische vezels. Alleen door het verlies van optische vezels te verminderen kan het optische signaal niet worden gehinderd.


De belangrijkste factoren die het verlies van optische vezels veroorzaken, zijn intrinsiek, buiging, extrusie, onzuiverheden, inhomogeniteit en docking, waaronder het verlies van optische vezelbuiging voornamelijk wordt veroorzaakt door de mens.


Optische vezels zijn erg gevoelig voor buigen. Overbuigen = lichte overloop. Als de buiging te groot is, stroomt het meeste licht uit de coating. Enkele modus is gevoeliger voor buigverlies dan multi-modus. Twee soorten optische vezelbuigingen kunnen optisch verlies veroorzaken: Macrobend en Microbend.

image

Macrobuigen verwijst naar het buigen van de kromtestraal die veel groter is dan de diameter van de optische vezel. Het buigen van de optische vezel in de demonstratievideo behoort tot het macrobuigen.


image


Wanneer de macrobocht is gecorrigeerd, kan deze worden hersteld.


image


Micro-buiging verwijst naar het buigen van microns op de as van een vezel, zoals veroorzaakt door het te strak aandraaien van de bundels.

image


Een paar:Installatie van glasvezelrouter Volgende:Wat is het transmissieverlies bij gebruik van optische kabel?