Wat is het verschil tussen Gigabit Switch en Fast Ethernet Switch?

- Sep 27, 2019-

Naast de hierboven genoemde verschillen in transmissiesnelheden en poorttypen, zijn er ook verschillen tussen Gigabit-switches en Fast Ethernet-switches in de volgende vijf aspecten:

1. De toepassingsscenario's van de twee zijn verschillend.

Over het algemeen zijn Fast Ethernet-switches geschikt voor huishoudelijk gebruik en worden Gigabit-switches gebruikt in kleine en middelgrote bedrijfsnetwerken.

image

2. Hun functies zijn verschillend.

Over het algemeen hebben Gigabit-switches netwerkbeheerfuncties en is netwerkgebruik flexibeler. Hiermee kunnen netwerkbeheerders beveiligings- en quality of service (QOS) -controlestrategieën bieden voor specifieke toepassingen. Ze hebben een hogere beveiliging. Snelle Ethernet-switches dragen deze geavanceerde functies niet zelf.

3. De twee stroomstandaarden zijn verschillend.

In de vorige PoE-standaard kan PoE-technologie 12,94 W stroom leveren voor draadloze toegangspunten of andere IP-apparaten, maar dit kan niet langer voldoen aan de stroomvereisten van de nieuwe apparaten van vandaag. Momenteel ondersteunen de nieuwste Gigabit-switches de verbeterde versie van de POE + -standaard, met een maximaal vermogen van maximaal 30 W, terwijl de Fast Ethernet-switches niet de nieuwste voedingsstandaarden gebruiken, dus qua vermogen zijn Gigabit-switches hoger dan Snelle Ethernet-schakelaars.

4. Het stroomverbruik van de twee is anders

In vergelijking met een snelle Ethernet-switch kan Gigabit-switch niet alleen een hogere bandbreedte en krachtige beheerfunctie bieden, maar heeft het ook de functie van energiebesparing. Het stroomverbruik is laag. Bedrijven kunnen het stroomverbruik verminderen via een Gigabit-switch wanneer ze een netwerk inzetten.

5. De kosten van de twee zijn verschillend

Volgens IDC-gegevens is de prijs van Gigabit-switches vier keer hoger dan die van Fast Ethernet-switches. Er is een groot prijsverschil tussen de twee, wat een belangrijke factor zal zijn bij de besluitvorming van netwerk engineering.


Een paar:Karakteristiek en functie van Photoelectric Converter Volgende:Online inzet van OLT-snijtechnologie