Wat is het verschil tussen een enkele modus en een multimode in een lichtmodule?

- Jul 11, 2019-

Wat is het verschil tussen een enkele modus en een multimode in een lichtmodule?
1, verschillende golflengtes
De algemene multimodus lichtgolflengte is 850 nm, en de single mode lichtgolflengte is hoofdzakelijk 1310 nm en 1550 nm. Multi-mode optische module kan alleen worden gebruikt voor korteafstandstransmissie (SR) vanwege de ernstige spreiding tussen modules; Single-mode optische modules worden meestal gebruikt voor langeafstandstransmissie zoals LR, ER en ZR. Onder normale omstandigheden worden zendafstanden van minder dan 2 km multimodusmodules genoemd; Zendafstand boven 2 km wordt een enkele module genoemd.
2, verschillende toepassingsgebieden
Multi-mode optische modules worden meestal gebruikt in netwerken met relatief lage transmissiesnelheden en relatief korte transmissieafstanden, zoals lokale netwerken. In dit type netwerk zijn er meestal veel knooppunten, veel connectoren, veel bochten, grote hoeveelheden connectoren en koppelingen en veel lichtbronnen per vezellengte. Het gebruik van multi-mode optische modules kan de netwerkkosten effectief verlagen. Single-mode optische modules worden meestal gebruikt in lijnen met lange transmissieafstanden en relatief hoge transmissiesnelheden, zoals interlokale langeafstandstransmissie en netwerkconstructie in grootstedelijk gebied.
3, verschillend type optische vezel
De enkele modus in de optische module verwijst eigenlijk alleen naar het type optische vezel. Volgens de transmissiemodus van de optische module in optische vezel, kan deze worden onderverdeeld in single-mode fiber en multi-mode fiber.
Multimode-vezel wordt afgekort als MMF en de diameter van de vezel is in het algemeen 50/125 μm of 62,5 / 125 μm.
Single-mode vezel wordt afgekort als SMF en de vezeldiameter is 9/125 μm.
4, verschillende kosten
De apparaten die in de enkele module worden gebruikt, zijn twee keer zo groot als de multimodule, dus de totale kosten van de enkele module zijn veel hoger dan die van de multimodule-module.
5, verschillende lichtbron
De lichtbron van de multimodus lichtmodule is een lichtemitterende diode of laser, terwijl de lichtbron van de enkele modus lichtmodule een LD of een LED met een smalle spectrale lijn is.
6, verschillende overdrachtsafstand
Single-mode optische modules worden vaak gebruikt voor langeafstandstransmissie en de transmissieafstand kan 150 tot 200 km bereiken. De multimodus-lichtmodule wordt gebruikt voor korteafstandstransmissie met een transmissieafstand tot 5 km.
SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO .. .. LTD is een fabrikant van optische communicatieproducten na Huawei en ZTE. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt onafhankelijk optische communicatienetwerkproducten. Het bedrijf is gebaseerd op de ontwikkeling en productie van glasvezel naar huishouden (FTTH) en glasvezel naar desktop (FTTD), volledig optische toegangsnetwerkapparatuur en eindproducten. Jarenlang heeft het zich gericht op de transmissie- en toegangsproducten van Ethernet, en zijn verkoopnetwerk heeft zich verspreid over meer dan 30 provincies en steden in het hele land, evenals Zuidoost-Azië en Europa en de Verenigde Staten.

Een paar:Voordelen van Wireless Router Volgende:Routers en classificatie