Wat is EPON?

- Jul 03, 2019-

EPON is de IEEE-standaard. EPON maakt gebruik van point-to-point-structuur, passieve vezeloverdracht en biedt een verscheidenheid aan diensten op het Ethernet. Momenteel zijn IP / Ethernet-toepassingen goed voor meer dan 95% van de volledige LAN-communicatie. EPON is de meest effectieve communicatiemethode voor verbinding met de eindgebruiker van het netwerk vanwege de bovengenoemde economische en efficiënte structuur. De opkomst van de 10 Gbps Ethernet-backbone en de stadsring zullen van EPON ook de beste laatste kilometeroplossing in het toekomstige All-Light Network maken.
In een EPON is geen complex protocol vereist, kunnen lichtsignalen nauwkeurig naar de eindgebruiker worden verzonden en kunnen gegevens van de eindgebruiker ook centraal naar het centrale netwerk worden verzonden. In de fysieke laag gebruikt EPON de Ethernet PHY van 1000BASE en tegelijkertijd op het transportmechanisme van PON worden nieuwe MAC-besturingsopdrachten gebruikt om plotselinge datacommunicatie en realtime TDM-communicatie tussen optische netwerkeenheden (ONU) te regelen en te optimaliseren ) en optische lijnterminals (OLT). In de tweede laag van het protocol gebruikt EPON volwassen full-duplex Ethernet-technologie. Met behulp van TDM, aangezien ONU datagrammen binnen zijn eigen tijdslot verzendt, is er geen botsing en is CDMA / CD niet vereist om volledig gebruik te maken van bandbreedte. Bovendien biedt EPON QoS vergelijkbaar met APON / GPON door 802.1 P in de MAC-laag te implementeren.

image

Shenzhen Leitong Technology Co. Ltd. is gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige communicatieproducten voor optische vezels. Welkom bij bel voor advies: 13510735483

Een paar:Ontwikkeling en huidige situatie van optische vezelcommunicatie Volgende:Voordelen van Wireless Router