Wat is het verschil tussen FTTH en FTTB?

- Jul 11, 2017-

Het belangrijkste verschil tussen fiber-to-home (FTTB) en fiber-to-the-home (FTTH) is de kosten van exploitanten.

In eenvoudige termen vereist FTTB minder kabels , minder hostapparaten ( olt ) en minder eindapparaten ( onu / ont ).

Voor de gebruiker, strikt genomen, geen verschil, netwerk kabel aan huishoudens kan ook Gb niveau van bandbreedte dragen.


Tips:

Vezel naar het huis: Dit is een glasvezel transmissie methode. Is direct verbonden met de thuisvezel van de gebruiker (waar de gebruiker nodig heeft).

Vezel in het gebouw: EPON heeft ook een ongeëvenaard voordeel. FTTB toegang kan zijn voor kantoor toegang tot zakelijke gebruikers, of voor residentiële toegang tot gewone huishoudens. Momenteel is FTTB-toegang voornamelijk FTTB + LAN, en sommige commerciële gebouwen maken gebruik van MSTP-technologie. FTTB + LAN-modus is slecht beheer, foutpunten, hoge onderhoudskosten en andere tekortkomingen. MSTP is gebaseerd op traditionele SDH-technologie, hoge technologiekosten, slechte aanpassingsvermogen voor IP-diensten, terwijl het gebrek aan flexibiliteit en schaalbaarheid niet geschikt is voor toegang Netwerk Schaal implementatie functies.

Een paar:Communicatie-industrie: 29 basiskennispunten voor optische vezelcommunicatie Volgende:Switch Application Data Center Network Gloeiend Nieuwe Twee Tips