Wat is fiber media converter?

- Mar 14, 2017-

Fiber Optic Transceivers , Is een korte afstand verdraaide paar elektrische signalen en lange afstand optische signaal verwisselbare Ethernet transmissie media conversie-eenheid, vaak bekend als de foto-elektrische omzetter ( Fiber Media Converter ). Het product wordt over het algemeen gebruikt in de werkelijke netwerkomgeving waar de Ethernet-kabel niet kan worden bedekt en moet gebruikt worden om de transmissieafstand te verlengen en is meestal in de breedbandlaagnetoegangslayer toepassingen; Zoals: beveiliging engineering high-definition video-beeldoverdracht; Het helpen om de laatste mijl vezel te verbinden met het metro-netwerk en het buitenste netwerk speelde ook een grote rol.

Functie

Fiber media converter wordt meestal gebruikt in de werkelijke netwerkomgeving waar Ethernet-kabels niet kunnen worden overschreven en moeten worden gebruikt om de transmissieafstand te verlengen, terwijl ook de laatste kilometerlijn van de vezel wordt gekoppeld aan de metro en het buitenste netwerk De rol. Met fiber media converter , maar ook om het systeem van koper naar vezel te upgraden, voor het gebrek aan geld, personeel of tijd om gebruikers een goedkoop programma te bieden. De rol van fiber media converter, we willen het elektrische signaal naar optische signalen verzenden, en tegelijkertijd verzonden worden, kan het optische signaal ontvangen in elektrische signalen, input naar onze ontvanger.

Classificatie

Buitenlandse en binnenlandse productie van fiber optic transceivers veel fabrikanten, productlijnen zijn ook erg rijk. Om volledige compatibiliteit te garanderen met andere fabrikanten van netwerkkaarten, repeaters, hubs en switches en andere netwerkapparatuur moeten producten voor fiber optic transceivers strikt in overeenstemming zijn met 10Base-T, 100Base-TX, 100Base-FX, IEEE802.3 en IEEE802 .3u en andere Ethernet-netwerknormen, moet EMC-anti-elektromagnetische straling consistent zijn met FCC Part15. Tegenwoordig zijn de doseringen van de vezeloptische zendontvangers aan het toenemen van de bouwbehoeften van het toegangsnetwerk, zoals de belangrijkste binnenlandse vervoerders het netwerk opbouwen, het campusnetwerk en het bedrijfsnetwerk.

Natuur classificatie

Single-mode fiber media converter : transmissieafstand van 20 km tot 120 km

Multi-mode fiber media converter : transmissieafstand van 2 km tot 5 km

Zoals 5 km fiber-omzetters overdracht vermogen is over het algemeen tussen -20 ~ -14db, de ontvangstgevoeligheid van -30db, het gebruik van 1310nm golflengte; En 120 km fiber media converter verzend vermogen tussen -5 ~ 0dB, de ontvangstgevoeligheid voor -38dB, met een golflengte van 1550nm.

Vereiste classificatie

Single fiber media converter : ontvang de data verzonden op een optische vezel transmissie

Dual fiber media converter : ontvang de data verzonden op een paar vezel transmissie

Zoals de naam al doet vermoeden, kan enkelvezelapparatuur de helft van de vezel redden, dat wil zeggen in een vezel om de ontvangst en de overdracht van data te bereiken, waarbij de vezel erg strak is. Dit type product maakt gebruik van golflengte multiplexing technologie, het gebruik van golflengten is meestal 1310nm en 1550nm. Echter, door eenvezelige transceiver producten hebben geen verenigde internationale normen, dus verschillende fabrikanten van producten in de interconnectie kunnen onverenigbare situatie zijn. Bovendien, door het gebruik van golflengte-multiplexing, single fiber transceiver producten, de prevalentie van grote signaalverlies eigenschappen.

Werkniveau / tarief

100M Ethernet fiber media converter: werken in de fysieke laag

10 / 100M adaptieve Ethernet fiber media converter: werken in de data link layer

Volgens het werkniveau / tarief kan worden verdeeld in enkele 10M, 100M vezeloptische transceivers, 10 / 100M adaptieve vezeloptische transceivers en 1000M optische zendontvangers en 10/100/1000 adaptieve transceiver. Welke enkele 10M en 100M transceiver producten werken in de fysieke laag, in deze laag van het zendontvanger product is bit-by-bit om gegevens door te sturen. De doorstuurmethode heeft de voordelen van snelle doorstroomsnelheid, hoge transmissie en lage vertraging. Het is geschikt voor de fixed rate link, en omdat dergelijke apparatuur geen zelfonderhandelingsproces heeft voor normale communicatie, Sex en stabiliteit.

Structurele classificatie

Desktop (Standalone) fiber media converter: Standalone Client Devices

Rackmount (modulaire) fiber media converter: geïnstalleerd in het veertien of zestien slot chassis, met behulp van gecentraliseerde voeding

Volgens de structuur voor punten kan het worden verdeeld in bureaublad (stand-alone) optische zendontvangers en rack-mount optische zendontvangers. De bureaubladoptische zendontvangers zijn geschikt voor gebruik door een enkele gebruiker, zoals de uplink van een enkele schakelaar in een gang. Rackmontage (modulaire) vezeloptische transceivers voor multi-user convergentie, het huidige binnenste rack voor de 16-slot producten, dat wil zeggen een rack kan worden ingevoegd tot 16 modulaire fiber media converter .

Management classificatie

Onbeheerde Ethernet Media Converter: Plug and Play, zet de elektrische werkmodus via de hardware DIP-schakelaar in

Beheerde Ethernet Media Converter : Ondersteunt carrier-class netwerkbeheer

Power classificatie

Ingebouwde voedingsmedia-omzetter: ingebouwde wisselstroomvoorziening voor de draaggolf-stroomvoorziening; Externe voedingsmedia converter: externe transformator voeding die wordt gebruikt in civiele apparatuur.

Werkstijl classificatie

Volledige duplex betekent dat wanneer de gegevens worden overgedragen en ontvangen door de twee verschillende transmissielijnen, de twee kanten van de communicatie kunnen worden verzonden en ontvangen op dezelfde tijdsoperatie, deze transmissie is volledig duplex systeem, zoals weergegeven in figuur 1. In de Full-duplex modus, de zender en de ontvanger zijn aan elk uiteinde van het communicatiesysteem aanwezig, zodat de gegevens tegelijkertijd in beide richtingen kunnen worden bestuurd. De full-duplex modus vereist geen richtingschakelaar, dus er is geen tijdsvertraging voor het schakelen.

Half duplex betekent dat dezelfde transmissielijn wordt gebruikt voor zowel ontvangen als verzenden, hoewel de gegevens in beide richtingen kunnen worden verzonden, maar de twee zijden kunnen tegelijkertijd geen gegevens verzenden en ontvangen. Deze transmissie is een half duplex systeem. Bij halfduplexmodus worden de zender en ontvanger aan elk uiteinde van het communicatiesysteem overgeschakeld naar de communicatielijn via de zendontvanger, en de richting wordt geschakeld. Daarom treedt er een vertraging op.

Voordeel

Verwijzen naar fiber media converter, de belangrijkste praten over de voordelen van fiber media converter in relatie tot de optische schakelaar.

Allereerst is fiber-omzetter plus gewone schakelaars in de prijs veel goedkoper dan de optische schakelaar, met name een optische schakelaar in de plug-in module zal verliezen na het verlies van een paar of zelfs een paar elektriciteit, zodat exploitanten Kan een grote mate verminderen Pre-investering.

Ten tweede, de meeste optische modules van de schakelaar zijn niet uniforme normen, dus zodra de optische module de noodzaak heeft om dezelfde module van de oorspronkelijke fabrikanten te repareren, zodat het late onderhoud veel problemen oplevert. Maar de vezeloptische zendontvangers tussen de verschillende fabrikanten van apparatuur in de interconnectie zijn geen probleem geweest, dus eenmaal beschadigd kan ook andere fabrikanten gebruiken om het product te vervangen, het onderhoud is heel makkelijk.

Bovendien is fiber-omzetter dan de optische schakelaar in de transmissieafstand op het product vollediger. Natuurlijk heeft optische schakelaar op vele manieren ook voordelen, zoals unified management, unified power supply, enz., Hier wordt niet meer besproken.

Een paar:Wat is ethernet switch? Volgende:Hoe werkt Ethernet HUB?