Wat is ethernet switch?

- Mar 14, 2017-

Fiber Switch is een high-speed netwerk transmissie relais apparatuur, het is meest voorkomend dan het gebruik van glasvezelkabel als transmissie medium. De voordelen van optische vezeloverdracht zijn snel, anti-interferentie vermogen.

Achtergrond

In de vorige data opslag zijn in principe in de server direct verbonden met verschillende SCSI, IDE en dergelijke schijven, wat we vaak de DAS (direct connection storage) manier horen. Dit point-to-point schijfsysteem is duidelijk moeilijk te vergroten en de opslagprestatie is moeilijk om het gebrek aan te verbeteren. Niet alleen dat, door de IDE en SCSI-interface fysieke prestatiebeperkingen, en de verbinding ervan met de schijf is gewoonlijk slechts 20 meter binnen de verbindingsafstand, waardoor de uitbreiding van de schijfopslagsysteem sterk wordt beperkt.

Om deze tekortkomingen in de bovenstaande DAS-opslagmethoden op te lossen, begonnen netwerkfabrikanten en standaardexperten de ontwikkeling van een nieuwe opslagtechnologie te overwegen, een fundamentele oplossing voor de DAS-opslagmodusoverdrachtssnelheid en de verbindingsafstand. Eerst denken mensen dat een opslagsysteem onafhankelijk is, als een netwerkapparaat op het netwerkknooppunt, waardoor de opslaglading van de server aanzienlijk kan worden verminderd, maar ook het schijfopslagsysteem, dat is de latere NAS (netwerk extra opslag) Modus.

Deze opslag is inderdaad een aanzienlijke mate om de vroegere DAS-opslagtekorten op te lossen, om de overgrote meerderheid van kleine en middelgrote ondernemingen te ontmoeten voor lokale opslagbehoeften. En het is de grootste functie is eenvoudig, met hetzelfde IP-protocol met de Ethernet, kunnen netwerkbeheerders de inzet van NAS-opslagsystemen gemakkelijk begrijpen, door veel bedrijven worden op grote schaal verwelkomd. Maar NAS is nog steeds niet fundamenteel op te lossen van de diskopslagprestatie en het verbindingsafstandsprobleem. In het algemeen is de diskopslagprestatie niet fundamenteel verbeterd, maar de netwerk exportbandbreedte verbeterd.

Het komt omdat de NAS nog steeds de bovengenoemde tekortkomingen is, zodat mensen verder een nieuwe manier van netwerkopslag ontwikkelen, dat wil zeggen SAN-opslag. Het grootste kenmerk van deze opslag is het Fibre Channel-protocol (Fibre Channel) dat Gigabit-seriële netwerktoegang biedt voor opslagapparaten en bouwt vervolgens Fiber Channel-gebaseerd op de vierde laag van het Fibre Channel. Het SCSI-protocol dat wordt gebruikt voor opslag, het IP-protocol voor de Netwerk en het virtuele interface (VI) -protocol toegewezen aan de netwerkarchitectuur, zodat diverse netwerktypes netwerkinrichtingen en kanalen kunnen worden ondersteund. Het Fiber Channel-protocol combineert een aantal voordelen, zoals een netwerkbereik van maximaal 10 kilometer, een eenvoudige seriële kabel die meerdere media, een gigabit netwerkrate en een verscheidenheid aan protocollen kan gebruiken die tegelijkertijd op dezelfde kabel kunnen worden gebruikt .

Een SAN is een netwerk van opslagapparaten en systeemcomponenten. Alle communicaties worden gedaan op een Fiber Channel-netwerk en kunnen gebruikt worden om opslagbronnen te centraliseren en te delen in plaats van NAS-opslag als netwerkknooppunt van de netwerkapparatuur . SAN biedt niet alleen high-performance connectiviteit met data-apparaten, verbetert de back-upsnelheid van de gegevens en voegt overbodige connectiviteit toe aan opslagsystemen, die ondersteuning bieden voor zeer beschikbare clustersystemen. Simpel gezegd, SAN is een toegewijd Fibre Channel-netwerk (verschillend van Ethernet) die opslagapparaten en servers verbindt, maar heeft een soortgelijke architectuur voor Ethernet, evenals servers die Fiber Channel, Fiber Channel-kaarten (Fiber Channel), Fiber Channel ondersteunen Hub / switch en Fibre Channel opslagapparaten. Technisch gezien zijn de drie belangrijkste componenten van SAN-netwerken: apparaatinterfaces (zoals SCSI, Fibre Channel, ESCON, enz.), Aansluitapparaten ( switches , gateways , routers, hubs, enz.) En communicatiecontroleprotocollen zoals IP En SCSI wachten). Deze drie componenten vormen samen met extra opslagapparaten en servers een SAN-systeem.

Met het toenemende aantal bedrijfsnetwerkgegevens en frequente netwerkapplicaties beginnen veel bedrijven de noodzaak om hun eigen opslagsysteemnetwerk specifiek op te bouwen om te voldoen aan de steeds grotere vereisten voor de opslag van gegevensopslag. Op dit moment is het meest populaire data-opslagnetwerk SAN (Storage Area Network, opslaggebied netwerk), de volledige opslag als een apart netwerk en server waar de enterprise LAN-verbinding.

Kenmerken

Het wordt gekenmerkt door het gebruik van de hoge transmissie snelheid van fiber kanaal en server netwerk, of SAN netwerk interne componenten van de verbinding, zodat het hele opslagnetwerk een zeer brede bandbreedte heeft voor hoge prestatie data storage garandeert. In dit SAN-opslagnetwerk is de sleutelrol dat we vaak de fiberwisselaar (FC Switch, ook wel "Fiber Channel Switch" en "SAN Switch") horen. Omdat dit een nieuw type apparatuur is, en we meestal zien, hebben het gebruik van Ethernet-switches te veel verschillen (vooral in de overeenkomst over de ondersteuning), zoveel lezers of zelfs SAN-opslagnetwerk gebruikt. Van de bedrijfsgebruikers zijn weinig Kennis van de SAN-switch. Om dit te kunnen doen, gaat dit artikel over de SAN-switch om te kopen als je aandacht moet schenken aan de zaken die je voorstellen, eigenlijk over de belangrijkste kenmerken van de SAN-switch. Laten we eens kijken naar de oorsprong van de SAN-switch, waarmee we ons begrip van de SAN-switch kunnen verdiepen en niet meer mysterieus kunnen zijn.

Functie

De glasvezel Ethernet-switch is een high-performance managed Layer 2 fiber-optische Ethernet -toegangsschakelaar. Gebruikers kunnen kiezen voor alle optische poortconfiguraties of optische poorthybride configuratie, toegang tot optische vezeloptische media optionele single-mode fiber of multi-mode fiber. De switch kan netwerkbeheer en lokaal beheer ondersteunen om de poortwerkstatus van de monitor- en schakelinstellingen te bereiken.

Fiberpoorten zijn bijzonder geschikt voor informatiepunten Toegangsafstand buiten de vijf categorieën toegangsafstand, de noodzaak van anti-elektromagnetische storing en de noodzaak van vertrouwelijke communicatie en andere toepasselijke gebieden omvatten: residentieel FTTH breedbandnetwerk; Enterprise high-speed fiber LAN; Hoge betrouwbaarheid industriële distributie controlesysteem (DCS); Optische vezel digitale video surveillance netwerk; Ziekenhuis high-speed optische vezel lokaal netwerk; Campus netwerk.

Voorzorgsmaatregelen

Omdat de switch is de kerncomponent van de SAN die het opslagnetwerk bouwt, is het van cruciaal belang om de meest geschikte switch te kiezen. Alleen de juiste keuze voor het opslagnetwerk is de meest geschikte vezel om de efficiëntie van het bedrijfsinformatierichtlijn te verbeteren om de meest uitdagende behoeften te kunnen halen. Uit de vorige introductie blijkt duidelijk dat het SAN-netwerk en de traditionele Ethernet in wezen verschillend zijn, maar de fabrikanten van netwerkapparatuur voor het verschil in het begrip van de SAN, dus er is een verscheidenheid aan apparatuur interface en kanaal protocol SAN systeem. Dit is het eerder beschreven SCSI, Fibre Channel, ESCON, FICON, enz., Kanaal protocol heeft ook een Fiber Channel (FC) protocol, SCSI en FCIP protocol. Deze verschillende interfaces en kanaaltypes bepalen dat de totale implementatie van het SAN-netwerk systeem in de keuze van apparatuur nog relatief complex is. Hier introduceren we enkele belangrijke overwegingen.

Kanaalprotocolondersteuning

Er zijn verschillende typen van protocols die door SAN-switches worden gebruikt, zoals de FC, SCSI en FCIP-protocollen die eerder zijn beschreven. Verschillende ondersteuning ondersteunt verschillende soorten apparaatinterfaces. FC-protocollen worden doorgaans ondersteund door alle SAN-switches, en SCSI-protocollen kunnen worden ondersteund in middle- en low fiber switches. Het FCIP-protocol op basis van het Ethernet IP-protocol heeft nu ook ondersteuning voor de vele SAN-switches vanwege de relatief eenvoudige kosten, zeer populair bij zakelijke gebruikers.

Aantal poorten

SAN-switches en de gebruikelijke toegang tot de Ethernet-switch hebben een significant verschil, dat het aantal poorten een zeer grote, zeer hoge intensiteit is. Het totale aantal SAN-schakelpoorten is meer dan 48, de hoogste heeft 256 bereikt, natuurlijk, low-end ingangsschakelaars op de SAN hebben ook 16 of minder. De SAN-switch heeft zoveel poorten nodig, omdat het verbonden is met de Ethernet-switch, verschilt natuurlijk hoofdzakelijk in het multi-SAN switch netwerk. In een SAN-netwerk moet elke SAN-switch worden aangesloten op andere SAN-switches (zoals weergegeven in de volgende afbeelding). Deze eenrichtingsverbinding maakt het duidelijk dat de wisselkoers van gegevens sterk verhoogd kan worden. Omdat sommige van de schakelaars in de schakelaar gebruikt worden voor de verbinding tussen SAN-schakelaars, is de werkelijke beschikbare SAN-schakelaar minder, want een klein aantal poorten op de SAN-schakelaar is duidelijk niet geschikt, dus de SAN-schakelpoorten zijn over het algemeen meer , Tenminste 24 of meer

Of u stapelen wilt ondersteunen

Werkgroepen en bovenkant van de SAN-vezelschakelaars ondersteunen ook stapelen, door stapelen om het doel te bereiken om de schakelpoorten uit te breiden en de totale bandbreedte van de backplane. SAN-switches kunnen gestapeld worden via E_Ports (extended ports), die het vezelnetwerk kunnen uitbreiden tot duizenden knooppunten, en de huidige technologie kan tot 239 stapelen.

Uitbreidbare prestaties

Elk opslagnetwerk zal niet statisch zijn, het wordt altijd geconfronteerd met uitbreiding en nieuwe technologie, nieuwe product integratie problemen. Het netwerk van opslagruimte is door flexibele schaalbaarheid om aan de toekomstige behoeften te voldoen, waardoor de investering van de gebruiker wordt beschermd. De schaalbaarheid omvat ook twee aspecten, enerzijds is de uitbreiding van de grootte van het opslagnetwerk, het oorspronkelijke systeem kan niet voldoen aan de opslag van de gebruiker, hoe wordt het uitgebreid naar een groter vezelopslagnetwerk; Anderzijds kan Technology Development succesvol upgraden naar nieuwe technologieën en toepassingen. Bijvoorbeeld, de ontwikkeling van IP-opslag maakt het van belang voor gebruikers om iSCSI en FCIP te overwegen, FC-switches in de toekomst kunnen worden uitgebreid. IP-opslag is zeer belangrijk.

Redundante prestaties

Als u de continue werking van kritisch bedrijf wilt garanderen, moet u het systeem op een overbodige manier bouwen. Redundancieschema In feite is het server type, het programma een verscheidenheid aan, kan een redundantie van een enkele schakelaar zijn, u kunt ook het gebruik van twee-vezel-switching netwerk redundantie configuratie programma overwegen, maar deze kosten zijn zeer hoog. Maar als gevolg van deze dual-network topologie om redundantie te waarborgen, zodat u een goedkoper schakelapparaat kunt gebruiken, kan, zelfs als een schakelaarfout, de host en de opslag-schakelschakelprogramma automatisch overschakelen naar de remedie op het apparaat Tot het defecte apparaat is vervangen. Als het normale onderhoudstijd niet de toepassing van de onderneming beïnvloedt, gebruik dan een hot-swappable redundante voeding en ventilatorschakelaars kunnen de kosten aanzienlijk worden verlaagd. Zorg er ook voor dat een enkel punt van storing van de voeding of ventilator de werking van het netwerk niet beïnvloedt.

Kortom, er zijn een aantal gebieden te overwegen voordat u gekozen hebt voor welke switches u wilt gebruiken om een SAN-stofwisseling netwerk te bouwen. Net als bij andere planningsplannen voor het gebruik van apparaten, moet u de toekomstige sleutelvereisten prioriteit geven voordat u schakelaars vergelijkt, evenals deze eisen voorrang geven.

In feite is de fiber switch technologie zeer ingewikkeld, het type protocol en de interface stijgt ook, waardoor de prestaties worden verhoogd. Er zijn veel aspecten om op te merken, maar beperkt tot ruimtelijke redenen. In dit artikel kan alleen voor iedereen een rol spelen, in de hoop op u De aankoop van vezelwisselaars heeft een bepaalde referentiewaarde.


Een paar:Hoe werkt Ethernet Switch? Volgende:Wat is fiber media converter?