Wat is een optisch toegangsnetwerk?

- Aug 16, 2019-

Op dit moment wordt smalbandtoegang geleidelijk vervangen door breedbandtoegang in de technologie van een optisch toegangsnetwerk, en uiteindelijk wordt een optisch huis bereikt. Breedband optisch toegangsnetwerk wordt onvermijdelijk en PON-technologie zal een hot-technologie worden in het toekomstige breedbandtoegangsnetwerk vanwege zijn multi-service, lage investering, eenvoudig onderhoud en andere kenmerken.

Optisch toegangsnetwerk verwijst naar het toegangsnetwerk waarin het transmissiemedium optische vezel is. Toegangsnetwerk voor glasvezel kan worden onderverdeeld in twee categorieën: actief optisch netwerk (AON) en passief optisch netwerk (PON).

Actief optisch netwerk kan ook worden onderverdeeld in AH op basis van SDH en AON op basis van PDH.

Passieve optische netwerken kunnen worden onderverdeeld in smalband-PON en breedband-PON.

Welke rol speelt toegangsnetwerk in netwerkbouw?

Het informatienetwerk bestaat uit een backbone-netwerk, MAN, een toegangsnetwerk en een gebruikersnetwerk. Het toegangsnetwerk is de brug van MAN / backbone-netwerk.

Op dit moment, met de snelle ontwikkeling van wetenschap en technologie, de opkomst van een groot aantal elektronische documenten, de versnelling van het proces van economische globalisering, sociale informatie, de populariteit van internet, de snelle groei van datadiensten, de uitbreiding van de soorten telecommunicatiediensten, is uitgebreid van een enkele telefoondienst naar een verscheidenheid aan diensten. Smalbandtoegangsnetwerk is een knelpunt geworden dat de ontwikkeling van het netwerk beperkt tot breedband. De capaciteit van de toegangsnetwerkmarkt is zeer groot, om aan de behoeften van gebruikers te voldoen, zijn er voortdurend nieuwe technologieën in opkomst. Toegangsnetwerk is de sleutel tot de ontwikkeling van nationale informatie-infrastructuur. Netwerktoegangstechnologie is de focus en investeringsfocus geworden van onderzoeksinstellingen, telecommunicatieproducenten, telecommunicatiebedrijven en operationele afdelingen.


Een paar:Hoe draadloze routers te selecteren om de transmissiesnelheid van WIFI echt af te spelen Volgende:EPON-systeem