Wat betekent AP-isolatie in draadloze routers

- Aug 23, 2019-

Wat betekent AP-isolatie in draadloze routers

Om over AP-isolatie te praten, laten we eerst uitleggen wat AP is. AP is de afkorting van access point, dat wordt gebruikt om draadloze clients in draadloze netwerken te verbinden. Het fungeert als een schakelaar in ethernet. Het grootste verschil tussen AP-isolatie en draadloze router is dat er geen NAT-functie (Network Address Translation) is. Wat is het verschil tussen een draadloos toegangspunt en een draadloze router?

Qua uiterlijk zijn draadloze AP en draadloze router echt broers. Ze hebben dezelfde vorm en antennes. Naast het lezen van de instructies, kunnen ze alleen worden gezien via de interface voor loginbeheer. Wireless AP lijkt echter niet op draadloze routing thuis, behalve de noodzaak van een configureerbare Ethernet-poort. Zoals veel Ethernet-poorten is dit het meest voor de hand liggende teken om onderscheid te maken tussen draadloze AP en draadloze router. Hier zijn de kenmerken en verschillen van deze twee apparaten.

Qua functie hebben draadloze routers nog een NAT-adresconversiefunctie dan draadloze AP die in de point-to-multipoint-modus werkt, en nu ondersteunen de gebruikelijke draadloze routers op de markt over het algemeen de WDS-technologie, die meerdere draadloze routers met elkaar kan verbinden en kan spelen een rol bij het bestrijken van een breder scala van draadloze netwerken. Wit, deze draadloze router is niet alleen de volledige functie van AP in point-to-point-modus en point-to-multipoint-modus, maar kan ook adresvertaling (NAT) uitvoeren. Het is met de NAT-functie dat het intranetadres (zoals 192.168.0.1-192.168.0.254) kan worden omgezet in een netwerkadres, om het delen van INTERNET-verbindingen tussen meerdere hosts in het intranet te realiseren.

image

Samenvatting: De functie van AP-isolatie is gelijk aan die van VLAN in ethernet. Als een Ethernet-switch is uitgerust met meerdere VLAN's, hebben de hosts in verschillende VLAN's geen toegang tot elkaar onder normale omstandigheden. Om toegang tot elkaar te krijgen, moeten we de routeringstabel gebruiken (de schakelaar is een drieledige schakelaar). Oké, AP is een beetje ver weg. Kort gezegd betekent isolatie het isoleren van verschillende draadloze clients en niet het uitwisselen van gegevens. Het wordt meestal gebruikt in omgevingen met hoge vereisten voor gegevensbeveiliging. In een onderneming bijvoorbeeld, als klanten bezoeken en toegang willen tot internet, kan AP-isolatie worden gebruikt om de gegevensbeveiliging binnen de onderneming te beschermen.


Een paar:FTTX-architectuur Volgende:Inleiding tot EPON-technologie