Verschillende technologieën om FTTX te implementeren

- Jun 26, 2019-

De term FTTX stelt eenvoudig dat het een glasvezelverbindingsnetwerk is, dat wil zeggen het gebruik van glasvezeltoegang om een oplossing te bieden voor de "laatste kilometer" van het toegangsnetwerk, en beperkt niet welke topologie moet worden gebruikt en welke methode implementeren. Het uiterlijk van PON maakt FTTX's optische vezeltoegang mogelijk. Omdat PON lage kosten en eenvoudige bediening en onderhoud heeft, is het bijna synoniem geworden met FTTX-technologie. Mensen hebben PON gewoonlijk gelijkgesteld aan FTTX. Momenteel zijn er drie soorten PON-technologieën die in de handel zijn gebracht om FTTX te implementeren: APON / BPON, EPON en GPON. Vandaag richt Leitong Technology zich op het vertellen van de eerste APON / BPONA.
APON / BPONA
PON / BPON is de vroegste passieve optische netwerktechnologie die gestandaardiseerd en in de handel verkrijgbaar was. BPON heette oorspronkelijk APON. ATM werd gebruikt als het draagprotocol. De downlink-transmissie was een continue ATM-stroom met een bitsnelheid van 155,52 Mbit / s of 622,08 Mbit / s. De uplink-overdracht is een burst-vorm van ATM-cel met een snelheid van 155 Mbit / s. APON / BPON heeft een specifiek PLOAM-element (Physical Layer Operation Management and Maintenance) dat is ingevoegd in de gegevensstroom, dus het heeft een uitgebreide beheer- en onderhoudsfunctie.

image

De belangrijkste technologieën voor de implementatie van APON / BPON omvatten meerdere toegangs- en toegangscontroletechnologieën (inclusief bereik, toewijzing van bandbreedte, enz. Bij gebruik van TDMA-uplinktoegang), burst-signaalverzend- en -ontvangstechnologie, snelle bitsynchronisatietechnologie en beveiliging en vertrouwelijkheid. APON / BPON wordt gekenmerkt door multi-service ondersteuning en flexibele netwerkmogelijkheden. BPON's ondersteuning voor meerdere services kan worden uitgedrukt in een rijke zakelijke interface. APON / BPON ondersteunt TDM-E1 / DS3, ATM en 10 / 100Base-T-interfaces. De flexibele topologie van het APON / BPON-systeem weerspiegelt de flexibiliteit van het apparaat in uitbreiding en upgrade, en kan ster-, boom- of bus-type netwerken vormen.
Het APON / BPON-systeem heeft echter twee belangrijke tekortkomingen: de ene is de lage datatransmissie-efficiëntie en de andere is de complexiteit van het aanpassen en aanbieden van diensten op de ATM-laag. Gegevensoverdracht met APON / BPON vereist ook conversie tussen P- en ATM-elementen en SONET / SDH-formaten, wat resulteert in lage efficiëntie, technische complexiteit en hoge kosten. Na commerciële EPL- en GPON-technologie 4L2 _, maakt het nieuwe FTTX-netwerk in principe niet langer gebruik van APON / BPON-technologie. Daarom introduceert dit hoofdstuk vervolgens FTTX's netwerkoplossingen en introduceert niet langer APON / BPON.

image

Druk de komende dagen op, Leitong Technology deelt EPON en GPON met de personages, welkom om te bellen voor advies: 13510735483

Een paar:Hot-plugprobleem van RNDIS en ECM Volgende:Overzicht van multi-modulaire lichtmodules