Verschillende technologieën om FTTX 3 te implementeren

- Jun 28, 2019-

Neem deze twee artikelen, en dan zullen we het hebben over GPON.
1. GPON
GPON is nog steeds een TDMA-systeem dat OAM-mechanismen zoals APON / BPON dynamische bandbreedtetoewijzing erft. GPON gebruikt een framestructuur van 125μs met een vaste lengte van 8.000 frames per seconde. Een TC-frame kan meerdere ATM-cellen en GEM-frames bevatten. GEM is een gepatenteerd aanpassingsprotocol gedefinieerd door GPON en komt voort uit het universele frame-idee van GFP.
In vergelijking met andere PON-technologieën heeft GPON vele voordelen: ten eerste heeft het sterke multi-service ondersteuningsmogelijkheden, wat ook de inspanningen van de operator weerspiegelt om de oorspronkelijke netwerkinvestering te beschermen. GPON heeft een natuurlijk aanpassingsvermogen aan TDM-bedrijfssignalen omdat het een modus van 8.000 frames per seconde en een framelengte van 125μs gebruikt, wat exact hetzelfde is als het SDH-frame. Het is het basisformaat van TDM, dus het is bijna naadloos aangepast aan TDM, en de jitter- en vertragingsindicatoren zijn gemakkelijk te bevredigen; De tweede is de hoge snelheid, de uplink-snelheid van 155 Mbids ~ 2,5 Gbit en de downlink-snelheid van 1,25 ~ 2,5 Gbit / s: de derde is de hoge transmissie-efficiëntie en de fysieke laag van het GPON-systeem gebruikt de spoilercode zoals de lijncode. Het mechanisme is hetzelfde als dat van SONET / SDH. Omdat alleen de code wordt veranderd en de code niet wordt toegevoegd, er geen bandbreedteverlies het kengetal en het transmissierendement dan 90 .

image

GPON is een passief optisch netwerk van de ITU-T Gibet-klasse. Het werd geïntroduceerd door ITU-T volgens de APON-standaard. Daarom volgt de standaard van de GPON G. 984-reeks onvermijdelijk veel van de ideeën van G. 983. Zowel GPON als EPON zijn PON-systemen van de Gibbet-klasse. In vergelijking met de eenvoudige principes van EPON, besteedt GPON meer aandacht aan multi-service en QoS-garanties en is daarom meer favoriet bij operators. Vanwege de complexiteit en de late ontwikkeling van de GPON-standaard zijn de kosten echter relatief hoog

Een paar:Selectietips voor optische modules en Common Sense Sharing Volgende:Structuur van FTTX (2)