Typen en oorzaken van ONU-fouten

- Aug 22, 2019-

Typen en oorzaken van ONU-fouten

1. ONU met slot drift

Deze fout resulteert meestal in slot drift van ONU stroomopwaartse datatransmissie vanwege laserveroudering en andere redenen. Het kan ook het aantal stroomafwaartse OLT-bandbreedtekaarten zijn.

ONU

Fouten kunnen ONU transmissiesleuffouten veroorzaken. Dit soort fout ONU is moeilijk te detecteren. OLT is meestal vereist om de upstream-gegevens van ONU in realtime te controleren en te bepalen of deze gegevens verzendt naar de sleuf die is toegewezen door OLT. Voor dit soort abnormaal verlichte ONU, omdat het voornamelijk twee aangrenzende ONU's beïnvloedt, naast isolatie, kan het ook de beschermingsbandbreedte tussen slots vergroten om de impact op andere ONU's te verminderen.

2. Lange lichtgevende ONU

Deze storing is te wijten aan de langdurige luminescentie van de ONU-laser, waardoor de hele PON-poort ONU niet normaal kan communiceren. Als ONU sterke luminescentie heeft, kan de afwijkende luminescentie van ONU worden beoordeeld door het lichtvermogen op de spectrometer te testen tijdens het oplossen van problemen, maar als ONU een zwakke luminescentie is, is het moeilijk te beoordelen en kan de afwijkende luminescentie van ONU niet worden gemeten bij de spectrometer. Alleen via OLT-interventie en specifiek detectie-algoritme kan afwijkende ONU worden beoordeeld. Meestal zal het hele PON-bedrijf worden beïnvloed, maar vanwege het foutenfenomeen heeft het altijd al tot op zekere hoogte bestaan, wat het probleem bij het oplossen van problemen vergemakkelijkt.

3. Intermitterende luminescentie

Dit soort fouten is het moeilijkst en onregelmatig te beoordelen. Het is ook de grootste fout van het huidige netwerk die de abnormale luminescentie van 0NU verklaart. Niet alleen de abnormale luminescentie van ONU kan niet worden gemeten bij de spectrometer, maar ook de PON-poorten moeten gedurende een lange tijd worden geobserveerd en gecontroleerd, wat grote uitdagingen met zich meebrengt voor netwerkonderhoud.

Er zijn veel fouten in het netwerk van abnormale lichtgevende ONU. Er is geen perfect mechanisme en proces om het probleem op te lossen. Andere operators hebben ook geen ervaring die als referentie kan worden gebruikt. In de eigenlijke netwerkbewerking. De auteur vat een reeks processen en ervaringen samen bij het detecteren van afwijkende luminescentie ONU. Het kan de meeste bestaande netwerkfouten effectief oplossen.

Oorzaken van falen

1. Langdurige luminescentieproblemen: onjuist aansluiten van de foto-elektrische omzetter op vertakte optische vezels, de foto-elektrische omzetter op lange termijn luminescentie; ONU optische module schakelt signaal abnormaal uit, de uitschakeling gaat niet uit, wat resulteert in langdurige ONU-luminescentie; ONU-softwarecrash, veroorzaakt ook langdurige ONU-luminescentie.

2. Dekkinginterferentie: om de een of andere reden (zoals onvoldoende uitstervingsverhouding), zenden individuele ONU's licht uit in ongeautoriseerde slots, wat de normale bedrijfsvoering van andere ONU's beïnvloedt.

3. Overlappend interferentieprobleem: verschillende ONU optische moduleparameters zijn inconsistent, wat resulteert in gedeeltelijke overlapping van upstream optische signalen en beïnvloedt elkaars bedrijf.


Een paar:1946/5000 Structuur en belangrijkste technieken van GPON System 3-GPON Op en neer frame structuur Volgende:Kenmerken van GPON Technology-2