De redenen voor ONU-energieverspilling worden kort geanalyseerd.

- Aug 22, 2019-

De redenen voor ONU-energieverspilling worden kort geanalyseerd.


1. De interface is niet actief.


ONU omvat over het algemeen een verscheidenheid aan interfaces, zoals FE-interface, GE-interface, POTS-interface, WIFI en IPlV-interface. In veel gevallen wordt slechts een deel van de interface gebruikt en is de interface inactief terwijl hij energie verbruikt.


2. Verhoogd energieverbruik veroorzaakt door het ontwerp van de chipmodule.


In het ontwerp van ONU worden modules meestal op basis van hun functies verdeeld en geïntegreerd op dezelfde chip, die wordt bestuurd door een enabler. Wanneer stroom wordt geleverd, moet de hele module worden voorzien en de onnodige functionele blokken verbruiken ook energie.


3. Verwerking van OLT-gegevens.


Vanwege de uitzendkenmerken van OLT, wanneer OLT uitzendinformatie verzendt of informatie naar een ONU verzendt, moeten andere ONU's die de informatie niet ontvangen deze ook verwerken, wat resulteert in verspilling van middelen.


4. Vrijetijdscontrole.


Voor TDM-PON kan elke ONU alleen stroomopwaartse gegevens verzenden in burst-modus in het slot dat is geautoriseerd door OLT. OLT stuurt downstream-gegevens door in de vorm van broadcastframes, waardoor alle ONU's te allen tijde operationeel moeten zijn. ONU weet niet wanneer de gebruiker of OLT gegevens naar zichzelf verzendt. De ontvangst- en verzendmodule blijft luisteren. Wanneer een 0NU lange tijd geen uplink- of downlinkgegevens heeft, zal de normale bedrijfstoestand ervoor zorgen dat deze meer energie verbruikt.


5. wachttijd.


De structuur van het PON-systeem besluit om kanaalcapaciteit in stroomopwaartse richting tussen ONU's te delen. Het PON-systeem moet een arbitragemechanisme toepassen om een botsing te voorkomen. Elke ONU wijst een slot toe om de frames die van gebruikers zijn ontvangen eerst te bufferen, en het slot kan alleen worden verzonden wanneer het arriveert.


Een paar:Aantal modulaire slots in schakelaars Volgende:Analyse van de bedradingsmethode van het familiebeveiligingssysteem (I)