De volgende generatie (NGN) kern-soft-netwerkschakelaar

- Feb 13, 2017-

Communicatiesystemen, door middel van overleg, dus moet er een corresponderende overeenkomst. NGN is het platform softswitch een control center, waarmee steun verleend aan H.248/MeGaCo en SIP, MGCP, h.323- en andere schaal-overeenkomst.

1 MGCP Protocol

1.1 MGCP basisconcepten

SIP en MGCP protocollen met de H.223 verschillende H.323 en SIP biedt twee IP-telefoon architectuur, twee volledig onafhankelijke, mogelijk niet compatibel is met, en kunnen alleen worden uitgewisseld. MGCP houdt geen IP-telefoon het platform betrokken alleen de gateway decompositie, dus niet alleen gebruikt in H.323 IP-telefoonsysteem, kan ook worden gebruikt voor SIP IP-telefoonsysteem. Gateways kunnen worden onderverdeeld in een media gateway (MG) en een media gateway controller (MGC), MG MGC (softswitch) onder de controle van de media via netwerk. Vanuit een logisch standpunt is zeer eenvoudig, bestaande uit gateway door de MG en MGC. Vanuit een fysieke oogpunt is niet zo eenvoudig, en tot nu toe, de ontleding van de gateway niet heeft besloten, kan worden ontleed volgens verschillende eisen.

MGCP Protocol is in 1999 door de Internet Engineering Task Force (IETF) ontwikkeld door Media Gateway Control Protocol MGCP Protocol definieert connectiviteit modellen waaronder eindpunt (eindpunt) en verbinding (), de twee belangrijkste concepten. Eindpunten zijn gegevensbronnen of gegevens, die een fysieke eindpunt, of een virtuele eindpunt kan zijn. Eindpunt typen bestaan uit digitaal kanaal, analoge lijn, opname servers en de toegangspunten voor interactive voice response. Eindpunt geïdentificeerd door het eindpunt waar de domeinnaam van de gateway en de gatewayand #39; s lokale naam is samengesteld uit twee delen. Verbindingen kunnen point-to-point of multipoint verbindingen. Point-to-point-verbindingen tussen twee eindpunten die verzendt gegevens met elkaar is een vereniging, aan de twee uiteinden van de vereniging zijn gevestigd, kunt u de overdracht van gegevens beginnen. Multi punt verbindingen tussen meerdere eindpunten. Verbindingen kunnen worden gebouwd in verschillende types van hosts op het netwerk. Call Agent kan verzoeken het eindpunt detecteert bepaalde gebeurtenissen (zoals plukken machine, opknoping, aansluiten, of dial-up) optreedt, zal een kennisgeving kan ook verzoeken bepaalde signalen (zoals kiestoon, beltoon terug, bezettoon, enz) toegevoegd aan het eindpunt. Evenementen en signalen in pakketten, elk pakket wordt ondersteund door een bepaald eindpunt. Elke gebeurtenis (signalering) beschikbaar andquot; de pakket naam/gebeurtenis nameandquot; elke vertex heeft een bepaald pakket, elk pakket bevat een regelmatige gebeurtenis en signaal, de package-naam en de naam van de gebeurtenis met behulp van de alfanumerieke tekenreeks.


Een paar:Computer networking concepten Volgende:Overschakelen van netwerktechnologie