Het verschil tussen schakelaars en hubs

- Aug 13, 2019-

De verschillen tussen schakelaars en hubs komen vooral tot uiting in de volgende aspecten:

(1) Verschillende werkniveaus in OSI / RM (OSI Reference Model)

Schakelaars en hubs in OSI / RM open architectuurmodel komen overeen met verschillende niveaus. Hubs werken in de eerste laag (fysieke laag) en de tweede laag (datalinklaag), terwijl schakelaars op zijn minst in de tweede laag werken. Hogere switches kunnen werken in de derde laag (netwerklaag) en de vierde laag (transmissielaag)。

(2) Verschillende datatransmissiemodi van schakelaars

De datatransmissiemodus van hub is uitzendmodus, terwijl de datatransmissie van schakelaar doelgericht is. De gegevens worden alleen naar het doelknooppunt verzonden, maar worden voor het eerst in de uitzendmodus verzonden wanneer ze niet in de eigen MAC-adrestabel kunnen worden gevonden. Omdat de schakelaar de functie heeft om het MAC-adres te leren, na de tweede keer. Het wordt niet meer uitgezonden, het is doelgericht. Het voordeel is dat de efficiëntie van datatransmissie is verbeterd, er geen uitzendstorm zal zijn en er geen fenomeen zal zijn van andere nodes die luisteren in termen van veiligheid.

(3) Verschillende manieren van bezetting van de bandbreedte

In termen van bandbreedtebezetting delen alle poorten van de hub de totale bandbreedte van de hub en heeft elke poort van de switch zijn eigen bandbreedte. Aldus is de bandbreedte van elke poort van de schakelaar veel hoger dan de beschikbare bandbreedte van de hubpoort, hetgeen bepaalt dat de transmissiesnelheid van de schakelaar veel sneller is dan die van de hub.

(4) Verschillende verzendmodi

Hub kan alleen worden verzonden via de half-duplexmodus, omdat de hub een gedeeld transmissiemedium is, zodat de hub slechts één taak tegelijk op het stroomopwaartse kanaal kan verzenden, hetzij gegevens ontvangen of gegevens verzenden. Schakelaars gebruiken daarentegen de volledige duplexmodus om gegevens te verzenden, zodat ze tegelijkertijd gegevens kunnen ontvangen en verzenden. Dit versnelt niet alleen de gegevensoverdracht, maar versnelt ook de doorvoer van het hele systeem minstens twee keer zo snel als hubs, omdat ze tegelijkertijd gegevens kunnen ontvangen. In feite is het veel meer dan twee keer zo breed als transmissie, omdat de poortbandbreedte van een switch over het algemeen vele malen breder is dan die van een hub.

Kort gezegd is de switch een netwerkapparaat op basis van MAC-adresherkenning, dat de functie van het inkapselen en doorsturen van datapakketten kan voltooien. Momenteel worden de belangrijkste fabrikanten van schakelaars vertegenwoordigd door CISCO, 3COM en Anet in het buitenland, terwijl Huawei en D-LINK de belangrijkste zijn in China.


Een paar:Netwerkbeheer Soorten schakelaars Volgende:Hoe werkt glasvezel?