Het verschil tussen Gigabit Router en Gigabit Router

- Aug 19, 2019-

Momenteel kunnen de Gigabit-routerproducten op de markt, volgens de werkelijke uitgebreide prestaties, worden onderverdeeld in gewone Gigabit-router en volledige Gigabit-router.

Het fundamentele verschil tussen de twee is of de CPU echte Gigabit-prestaties bereikt. Hoewel gewone Gigabit-producten vaak netwerkpoorten hebben die Gigabit-snelheden ondersteunen, volgen hun CPU's waarschijnlijk nog steeds de Intel IXP-serie, dus hun geïntegreerde hardwareprestaties zijn nog steeds beperkt tot minder dan 100 miljoen. Naast Gigabit-hardwareondersteuning zoals poorten en moederborden, gebruiken routers met volledige gigabit vaak speciale dual-core, multi-core of andere CPU's op hoger niveau, wiens uitgebreide efficiëntie de beperking van 100M kan doorbreken en echte Gigabit-gegevensverwerkingsmogelijkheden kan bereiken .

Bijvoorbeeld, de bekende reeks Wayos all-gigabit routers gebruiken krachtige netwerkprocessors. Omdat de CPU-efficiëntie van alle gigabit-routers hoog is, kan het meer toepassingsfuncties toevoegen aan het routersysteem en de ingebouwde firewalls, bandbreedtebeheer, netwerkbeheer en andere functies efficiënter maken. Verbeter de efficiëntie van het hele netwerk.

Gigabit Router en Gigabit Router

Gigabit-router: verwijst naar een router met een draadpoortsnelheid van Gigabit (1000 Mbps).

100 Mbps Router: een router met een draadpoortsnelheid van 100 Mbps.

De doorstuurprestaties van routers worden beperkt door de verbindingssnelheid van poorten, en de doorstuurprestaties van 100-mega routers kunnen slechts 100-mega bereiken. Daarom wordt aanbevolen om een 100-megabreedbandrouter te gebruiken om de prestaties van breedband te maximaliseren.


Een paar:De wereldwijde markt voor Ethernet-switches en routers groeide gestaag in het eerste kwartaal van 2019 Volgende:Kan EPON 1:64, 1: 128 of zelfs hogere spectrale verhoudingen ondersteunen?