De ontwikkeling van optische modules zal verder worden gediversifieerd

- Jul 26, 2019-

John D'Ambrosia, voorzitter van de Ethernet Alliance, wijst erop dat IEEE 40 jaar heeft gewerkt aan het standaardiseren van zes Ethernet-snelheden, maar nu standaardiseert het tegelijkertijd zes nieuwe snelheden.

Het werk van de oorspronkelijke 25GbE-werkgroep is voltooid en nu is het werk van de 50GbE- en 200GbE-werkgroepen gestart. Alle 50G-, 200G- en volgende generatie 100G-doelen zijn gebaseerd op 50G PAM4-bouwstenen. Om een single-mode oplossing voor 200 GbE toe te voegen op basis van gedeelde technologie, heeft de 400 GbE werkgroep de oplossing opnieuw ontworpen. Dit alles betekent dat drie IEEE 802.3-werkgroepen 12 aanvullende high-speed (25G en hoger) optische interfacestandaarden zullen definiëren.

Cott Kipp van Boko vat het werk van IEEE als volgt samen:

image


Nieuwe optische modules krijgen nieuwe verpakkingsvormen


Over het algemeen moet de paneeldichtheid gelijke tred houden met de horizontale en verticale ontwikkeling van grote datacenters. Doorbraken van modules naar servers en van switches naar switches zijn steeds belangrijker geworden. Het integreren van meer functionele poorten in dezelfde ruimte betekent nieuwe inkapselingspatronen en nieuwe interfaces. De Ethernet-federatie geeft de nieuwe interface in de volgende afbeelding weer:

image

De combinatie van alle nieuwe optische PMD's en pakketten met meerdere elektrische interfaces betekent echter dat er een grote golf optische modules moet worden ontwikkeld, dat wil zeggen dat de ontwikkeling van optische modules verder zal worden gediversifieerd.


Een paar:Wat is GPON? Volgende:Netwerkbeheer Soorten schakelaars