SPF en SFF

- Jul 22, 2019-

Er zijn enkele eerdere artikelen om u te introduceren wat SPF is, hier weer een korte beschrijving en vertellen u wat SFF is.

Wat is SFP?

SFP is de afkorting van SMALL FORM PLUGGABLE, die eenvoudig kan worden opgevat als een verbeterde versie van GBIC. SFP-module is half zo groot als GBIC-module en kan op hetzelfde paneel meer dan tweemaal het aantal poorten worden geconfigureerd. De andere functies van SFP-module zijn in principe dezelfde als die van GBIC. Sommige fabrikanten van schakelaars noemen SFP-modules geminiaturiseerd GBIC (MINI-GBIC).

In de toekomst moeten optische modules hot-plugging ondersteunen, dat wil zeggen dat ze apparaten kunnen aansluiten of loskoppelen zonder stroomonderbreking. Omdat optische modules hot-plugged zijn, kunnen netwerkbeheerders het systeem upgraden en uitbreiden zonder het netwerk af te sluiten, wat geen impact zal hebben op online gebruikers. Hot pluggability vereenvoudigt ook het algehele onderhoud en stelt eindgebruikers in staat hun transceiver-modules beter te beheren. Tegelijkertijd stelt de module, vanwege deze warmtewisselingsprestaties, netwerkbeheerders in staat de kosten van ontvangen en ontvangen, de afstand tussen koppelingen en alle netwerktopologieën te plannen volgens de vereisten van netwerkupgrade, zonder alle systeemborden te vervangen. Momenteel zijn er GBIC en SPF ter ondersteuning van deze hot-swapping optische module. Omdat SFP en SFF van vergelijkbare grootte zijn, kunnen ze rechtstreeks in de printplaat worden geplaatst, besparen ze ruimte en tijd in de verpakking en hebben ze een breed scala aan toepassingen. Daarom is hun toekomstige ontwikkeling de moeite waard om naar uit te kijken en kan deze zelfs de markt van SFF bedreigen.

Wat is SFF?

SFF (Small Form Factor) optische module voor kleine pakketten maakt gebruik van geavanceerde optische precisie- en circuitintegratietechnologie. De grootte is slechts de helft van de gewone duplex SC (1X9) optische zendontvangermodule. Het kan het aantal optische poorten in dezelfde ruimte verdubbelen, de dichtheid van lijnpoorten verhogen en de systeemkosten van elke poort verlagen. Omdat de SFF-pakketmodule een KT-RJ-interface gebruikt die vergelijkbaar is met koperdraadnetwerk, waarvan de grootte dezelfde is als de gewone koperdraadinterface van een computernetwerk, is het bevorderlijk voor de overgang van bestaande koperen kabelgebaseerde netwerkapparatuur naar hogere snelheid glasvezelnetwerk om te voldoen aan de snelle groei van de vraag naar netwerkbandbreedte.

Professionele producten voor professionele ondernemingen, SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO., Ltd. Ik kijk uit naar uw telefoontje: + 86-19925421817


Een paar:Kenmerken van GPON Technology-1 Volgende:Gigabit optische poort Zelfonderhandeling