Routers en classificatie

- Aug 20, 2019-

Hardware-apparaten verbonden met twee of meer netwerken fungeren als gateways tussen netwerken, lezen adressen in elk pakket en beslissen vervolgens hoe specifieke intelligente netwerkapparaten moeten worden verzonden.

(Classificatie van routers)

1. Breedband: breedbandrouter is een nieuw netwerkproduct in de afgelopen jaren. Het komt tot stand met de populariteit en toepassing van breedband. Breedbandrouter integreert de functies van router, firewall, bandbreedtecontrole en -beheer in een compacte doos. Het heeft de kenmerken van snel doorsturen, flexibel netwerkbeheer en rijke netwerkstatus. Het kan voldoen aan verschillende netwerkverkeeromgevingen en heeft een goede netaanpassing en netwerkcompatibiliteit.

2. Modularisatie: Gemoduleerde router verwijst voornamelijk naar de router waarvan het interfacetype en enkele uitgebreide functies kunnen worden geconfigureerd volgens de werkelijke behoeften van gebruikers. Deze routers bieden over het algemeen alleen de meest elementaire routeringsfuncties wanneer ze de fabriek verlaten. Gebruikers kunnen de overeenkomstige modules kiezen op basis van het netwerktype waarmee ze verbinding willen maken. Modules kunnen verschillende verbindings- en beheerfuncties bieden.

image

3. Niet-modulair: niet-modulaire routers zijn low-end routers. Het biedt niet alleen SLIP- of PPP-verbindingen, maar ondersteunt ook virtuele privénetwerkprotocollen zoals PPTP en IPSec. Deze protocollen moeten op elke poort kunnen worden uitgevoerd.

4. Virtueel: virtuele routers zoeken de waarheid uit de realiteit. Het effent de weg voor de realisatie van nieuwe internetdiensten in de toekomst. Het maakt enkele nieuwe internetdiensten mogelijk.

5. Core: Core routers, ook wel "backbone routers" genoemd, zijn routers in het netwerkcentrum. Een router aan de rand van een netwerk wordt een toegangsrouter genoemd. Kernrouters en edge-routers zijn relatieve concepten. Ze behoren allemaal tot routers, maar ze hebben verschillende afmetingen en capaciteiten. De kernrouter in de ene laag is de randrouter in een andere laag.

6. Draadloos: Draadloze router is een router met draadloze dekkingsfunctie. Het wordt voornamelijk gebruikt voor toegang van gebruikers tot internet en draadloze dekking. Daarnaast heeft het ook enkele andere netwerkbeheerfuncties, zoals DHCP-service, NAT-firewall, MAC-adresfiltering, enzovoort.


Een paar:Wat is het verschil tussen een enkele modus en een multimode in een lichtmodule? Volgende:Schakel poortanalysator