PoE stroomvoorziening

- Sep 21, 2019-

PoE stroomvoorziening  

Laten we eerst eens kijken naar het stroomvoorzieningprincipe en -proces van PoE.

image

Wanneer PSE-voedingsapparaten in een netwerk worden geïmplementeerd, wordt het voedingsproces van PoE Ethernet in de volgende afbeelding weergegeven.

image

1. Testen  

Eerst voert het PSE-apparaat een zeer kleine spanning uit op de poort totdat het detecteert dat de kabelaansluiting is aangesloten op een ontvangstaansluiting die de IEEE 802.3af-standaard ondersteunt.

  2. Classificatie van PD-eindapparatuur  

Wanneer de ontvangende PD van het apparaat wordt gedetecteerd, kan het PSE-apparaat het PD-apparaat classificeren en het door het PD-apparaat vereiste stroomverlies evalueren.

  3. Start voeding

  Tijdens de opstartperiode van een configureerbare tijd (meestal minder dan 15 microseconden) beginnen PSE-apparaten stroom te leveren van laagspanning naar PD-apparaten totdat 48V DC-voeding wordt geleverd.

  4, voeding

  Het biedt stabiele en betrouwbare 48V DC-stroom voor PD-apparatuur en voldoet aan het stroomverbruik van PD-apparatuur dat niet hoger is dan 15,4 W.

  5, stroomuitval

  Als het PD-apparaat wordt losgekoppeld van het netwerk, stopt de PSE snel met het leveren van stroom aan het PD-apparaat (meestal binnen 300 - 400 ms) en herhaalt het detectieproces om te controleren of de kabelaansluiting is aangesloten op het PD-apparaat.


Een paar:Interfacetypen van netwerkverbindingsapparaten (deel 1) Volgende:De betekenis en functie van de optische vezel Transceiver 6 indicatielamp