Overzicht van optische SFP-modules

- Jul 08, 2019-

De optische SFP-module is een hot-plugmodule voor kleine pakketten ingekapseld door SFP. De huidige maximale snelheid is 10,3 G en de interface is LC. Optische SFP-modules bestaan hoofdzakelijk uit lasers. SFP-classificatie kan worden onderverdeeld in snelheidsclassificatie, golflengteclassificatie en patroonclassificatie. De SFP-lichtmodule bestaat uit een laser (inclusief een zender TOSA en een ontvanger ROSA) en een printplaat-IC en externe accessoires. De externe accessoires bestaan uit een schaal, een basis, een PCBA, een trekring, een gesp, een ontgrendelstuk en een rubberen plug. Voor het gemak van identificatie wordt het type parameter van de module in het algemeen geïdentificeerd door de kleur van de trekring.
Classificatie van SFP
1, tariefindeling
Volgens de snelheid worden 155M / 622M / 1 .25 G / 2.125 G / 4 .25 G / 8G / 10 G, 155M en 1,25 G meer op de markt gebruikt, wordt de 10G-technologie geleidelijk volwassener en ontwikkelt de vraag zich op een toenemende manier.
2, golflengte classificatie
Volgens de golflengte van 850 nm / 1310 nm / 1550 nm / 1490 nm / 1530 nm / 1610 nm, de golflengte van 850 nm is SFP multimode, de transmissieafstand is minder dan 2 KM, de golflengte is 1310/1550 nm is een enkele modus en de transmissieafstand is hoger dan 2 KM . Relatief gezien zijn deze drie golflengten goedkoper dan de andere drie.
Als de naakte module niet wordt geïdentificeerd, is het gemakkelijk te verwarren. Algemene fabrikanten maken onderscheid tussen de kleuren van de trekringen. De zwarte trekringen zijn bijvoorbeeld multimodus en de golflengte is 850 nm; Blauw is een module met een golflengte van 1310 nm; Geel is een module met een golflengte van 1550 nm; Purple is een module met een golflengte van 1490 nm.
3, patroonclassificatie
multimode
Bijna alle multimode-vezelgroottes zijn 50 / 125um of 62.5 / 125um, en de bandbreedte (de hoeveelheid informatie die door de vezel wordt verzonden) is meestal 200 MHz tot 2 GHz. De multimode optische terminalmachine kan tot 5 kilometer door multimode-vezel verzenden. Een lichtgevende diode of laser gebruiken als lichtbron. De trekring of externe kleur is zwart.
Enkele modus
De single-mode vezel is 9-10 / 125 μm groot en heeft onbeperkte bandbreedte en minder verlies dan de multi-mode vezel. Single-mode optische terminals worden meestal gebruikt voor langeafstandstransmissie, soms tot 150 tot 200 kilometer. LD of LED met smalle spectrale lijnen wordt gebruikt als lichtbron. De trekring of externe kleur is blauw, geel of paars.
Onderscheid en koppelingen
Single-mode glasvezel is goedkoop, maar single-mode-apparaten zijn veel duurder dan vergelijkbare multimode-apparaten. Single-mode apparaten kunnen meestal werken op zowel single-mode glasvezel en multi-mode glasvezel, terwijl multi-mode apparaten beperkt zijn tot het werken op multi-mode glasvezel.
De 10G-module kende de ontwikkeling van 300Pin, XENPAK, X2 en XFP en bereikte uiteindelijk de overdracht van 10G-signalen in dezelfde grootte als SFP. Dit is SFP +. SFP heeft voldaan aan de vraag naar optische modules met een hoge dichtheid met zijn miniaturisatie en voordelige voordelen. Het is uit de 2002-standaard gehaald en heeft XFP in 2010 vervangen als de mainstream van de 10G-markt.
SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO ... .. .. .., LDD is gevestigd in de wetenschappelijke onderzoeksbasis van Shenzhen, Shenzhen University City. Het brengt een groep jongeren samen met professionele kennis en is geworteld in Shenzhen. Het richt zich op het onderzoek naar en de ontwikkeling van producten voor de overdracht van optische vezeltechnologie en streeft ernaar dat SHENZHEN OPTFOCUS TECHNOLOGY CO. ... .. .. LTD-producten een bekend merk in China zijn geworden. De producten omvatten optische vezelzendontvangers, EPON-systemen, Ethernet-schakelaars, EOC, POE-schakelaars, optische vezelschakelaars, industriële Ethernet-schakelaars, CWDM, video optische terminals en andere toegangsapparaten voor optische vezeloverdracht. Bel op +86 -19925421817

Een paar:D ifferences tussen SFP en SFP + Volgende:netwerkschakelaar