Selectie en gebruik van optische modules

- Jul 25, 2019-

De optische module bestaat uit opto-elektronische apparaten, functionele circuits en optische interfaces. De opto-elektronische apparaten omvatten zendende en ontvangende onderdelen. De optische module kan elektrische signalen omzetten in optische signalen door foto-elektrische conversie bij de zender en vervolgens optische signalen omzetten in elektrische signalen bij de ontvanger na verzending door optische vezels. Elke optische module heeft de functie van verzenden en ontvangen en voert foto-elektrische conversie en elektro-optische conversie uit. Op deze manier kan de optische module niet worden gescheiden van de apparaten aan beide uiteinden van het netwerk. Momenteel zijn er tienduizenden apparaten in een datacenter. Om de onderlinge verbinding van deze apparaten te realiseren, zijn optische modules onmisbaar. Tegenwoordig is de optische module een marktsegment van een datacenter geworden.

Optische moduleselectie

Met het uitgebreide gebruik van optische modules, beginnen steeds meer klanten aandacht te besteden aan de stabiliteit en betrouwbaarheid van de modules zelf. Er zijn drie populaire optische modules op de markt: originele optische module, tweedehands optische module en compatibele optische module. Zoals we allemaal weten, is de prijs van de originele optische module erg hoog, veel fabrikanten kunnen alleen maar achteruitgaan. Wat betreft de tweedehands optische module, hoewel de prijs ervan relatief laag is, maar de kwaliteit niet is gegarandeerd, zal er na zes maanden gebruik vaak pakketverlies zijn. Als gevolg hiervan hebben veel fabrikanten hun aandacht gevestigd op compatibele optische modules. Bij het gebruik van compatibele optische modules zijn de prestaties inderdaad bijna hetzelfde als die van originele optische modules, en de prijs is meerdere malen goedkoper dan die van originele optische modules, wat ook de reden is waarom compatibele optische modules hot kunnen zijn. De goede en slechte grondstoffen op de markt zijn echter ongelijk en veel handelaren gebruiken suboptimale en fish-eye gemengde kralen om de selectie van de optische module moeilijk te maken. Hier zullen we de selectie van de optische module in detail bespreken.

Allereerst, hoe kunnen we de nieuwe optische module onderscheiden van de tweedehands optische module? Zoals hierboven vermeld, verliest de tweedehands optische module vaak pakketten na een half jaar gebruik, vanwege de instabiliteit van zijn optisch vermogen en de afname van zijn optische gevoeligheid. Als we een optische vermogensmeter hebben, kunnen we deze eruit halen en meten om te zien of het optische vermogen overeenkomt met de parameters in de gegevenshandleiding. Als de toegang te groot is, is het een tweedehands optische module.

Let vervolgens op het gebruik van de optische module na verkoop. De levensduur van een normale optische module is vijf jaar. Het is moeilijk om de kwaliteit van de optische module in het eerste jaar te zien, maar deze kan worden gezien in het tweede of derde jaar van gebruik.

Ten tweede hangt het af van de compatibiliteit tussen optische modules en apparaten. Voorafgaand aan de aankoop moeten consumenten communiceren met leveranciers en hen informeren welk merk apparatuur ze moeten gebruiken.

Ten slotte moeten we ook de aanpasbaarheid van de temperatuur van de optische module zien. De temperatuur van de optische module zelf is niet erg hoog, maar de algemene werkomgeving bevindt zich in de computerruimte of op de schakelaar. Een te hoge of te lage temperatuur heeft invloed op het optische vermogen, de optische gevoeligheid en andere parameters. Over het algemeen is het temperatuurbereik van de gebruikte optische module 0-70 graden C. Als het in een extreem koude of warme omgeving is, is de optische module van industriële kwaliteit - 40-85 graden C nodig.

Gebruik vaardigheden van optische module

Als de functie van de optische module tijdens het gebruik ongeldig wordt bevonden, maak je er dan geen zorgen over, controleer dit zorgvuldig en analyseer de specifieke redenen. Over het algemeen zijn er twee soorten functionele storingen van optische modules, de ene is de storing van de zender en de andere is de storing van de ontvanger. De meest voorkomende redenen zijn:

De lichtpoort van de lichtmodule is blootgesteld aan de omgeving en de lichtpoort is vervuild door stof.

Het eindvlak van de gebruikte glasvezelconnector is vervuild en de lichtpoort van de optische module is tweemaal vervuild.

Het eindvlak van de optische verbinding met staartvezels wordt onjuist gebruikt en bekrast.

Gebruik connectoren van optische kwaliteit van slechte kwaliteit.

Daarom moeten we na correct kiezen en aanschaffen van de optische module aandacht besteden aan het reinigen en beschermen van de optische module bij normaal gebruik. Het wordt aanbevolen om de stofdichte plug te gebruiken wanneer deze niet wordt gebruikt. Omdat als het optische contact niet schoon is, dit de signaalkwaliteit kan beïnvloeden en kan leiden tot LINK-problemen en foutcodeproblemen.


Een paar:1103/5000 Verschillende technologieën voor FTTX-implementatie 2 Volgende:De sleuteltechnologie van GPON-Dynamic Bandwidth Allocation (DBA)