Optische vezel onderdelen introductie

- May 28, 2018-

Glasvezel is een afkorting voor optische vezels. Het is een soort vezel gemaakt van glas of plastic. Het kan worden gebruikt als hulpmiddel voor lichttransmissie en het vezelgedeelte is gemaakt van kunststofvezel. Het is een integraal onderdeel van de optische vezel. In de lange rivier van het internet werden de optische vezel-onderdelen altijd als een noodzakelijke rol beschouwd, maar in feite is de rol van vezelonderdelen nuttiger dan het lijkt.


Onderdelen van optische vezels zorgen voor een grote mate van assistentie in het netwerk en de voordelen van vezelonderdelen zijn talrijk.


1, kanaalbreedte


De breedte van de frequentieband vertegenwoordigt de grootte van de transmissiecapaciteit. Hoe hoger de draaggolffrequentie, hoe groter de bandbreedte van het signaal dat kan worden verzonden. In de VHF-band is de draaggolffrequentie 48,5 MHz tot 300 MHz. Met een bandbreedte van ongeveer 250 MHz, kan het alleen 27 sets tv's en tientallen sets FM-uitzendingen verzenden. Zichtbaar licht heeft een frequentie tot 100000 GHz, meer dan een miljoen keer hoger dan de VHF-band. Hoewel de bandbreedte van de vezel wordt beïnvloed door het verschillende verlies van de vezel aan verschillende frequenties, kan de bandbreedte in het gebied met het laagste verlies 30000 GHz bereiken. Momenteel is de bandbreedte van een enkele lichtbron slechts goed voor een klein deel ervan (multi-mode glasvezel heeft een bandbreedte van ongeveer enkele honderden megahertz en goede single-mode vezel kan 10 GHz of meer bereiken), en geavanceerde coherente optische communicatie kan 2.000 lampen in het bereik van 30000 GHz schikken. Dragers, gemultiplexte wavelength-divisies, kunnen miljoenen kanalen accommoderen.


2, weinig verlies


In een coaxiaal kabelsysteem heeft de beste kabel een verlies van meer dan 40 dB per kilometer bij het verzenden van 800 MHz-signalen. Daarentegen is het verlies van de optische vezel veel kleiner en is de transmissie van licht van 1,31 um minder dan 0,35 dB per kilometer. Als 1,55 um licht wordt doorgegeven, is het verlies per kilometer zelfs nog kleiner, wat minder is dan 0,2 dB. Dit is 100 miljoen keer kleiner dan het vermogensverlies van de coaxkabel, waardoor het verder kan reizen. Daarnaast zijn er twee kenmerken van transmissieverlies via optische vezels, de eerste is dat alle kabeltelevisiekanalen hetzelfde verlies hebben, niet gelijk hoeven te zijn aan de kabelboom die moet worden ingevoerd om de equalizer gelijk te maken; ten tweede, het verlies van bijna geen verandering met de temperatuur, maak je geen zorgen Veranderingen in de omgevingstemperatuur veroorzaken schommelingen in het niveau van het lichtnet.


3, laag gewicht


Omdat de vezel erg dun is, is de diameter van de enkelvoudige vezelkern over het algemeen 4um ~ 10um, de buitendiameter is slechts 125um, plus waterdichte laag, verstevigers, omhulsels, enz., Met een 4 ~ 48 glasvezeldiameter van minder dan 13 mm, De diameter van de coaxkabel is veel kleiner dan die van de standaard coaxkabel, die 47 mm is. Met de glasvezel als vezel, is het soortelijk gewicht klein, zodat het de kenmerken van kleine diameter en lichtgewicht heeft, en de installatie is erg handig.

Fiber Optic Adapter.jpg

Een paar:De toekomstige ontwikkeling van de glasvezelindustrie Volgende:Glasvezel snelconnector begrip van gezond verstand