Glasvezel, optische module en optische interface veelgebruikte kennisafwerking (het derde deel van de parameters van de optische vezelkenmerken)

- Jul 18, 2019-

De structuur van de optische vezel is gemaakt van geprefabriceerde kwartsvezelstaven en de buitendiameter van de doorvoer multimode vezel en single-mode vezel is 125 μm.
Het vezellichaam is verdeeld in twee gebieden: kern en bekledingslaag. De diameter van de single-mode vezelkern is 8 ~ 10 μm en de multi-mode vezelkerndiameter heeft twee standaardspecificaties. De kerndiameter is respectievelijk 62,5 μm (Amerikaanse standaard) en 50 μm (Europese standaard).
De specificatie van de interface-vezel heeft deze beschrijving: 62,5 μm / 125 μm multimode vezel, waarbij 62,5 μm verwijst naar de kerndiameter van de vezel en 125 μm verwijst naar de buitendiameter van de vezel.
Single mode fiber gebruikt een golflengte van 1310 nm of 1550 nm.
De golflengte van het licht dat wordt gebruikt voor multimode vezels is meestal 850 nm.
Van de kleur kan onderscheid worden gemaakt tussen single-mode fiber en multi-mode fiber. Het vezel buitenlichaam in de enkele modus is geel en het vezel buitenlichaam in de multi-modus is oranjerood.

Een paar:Hoe werkt glasvezel? Volgende:Vijf belangrijke punten voor FTTH-constructie