OLT-apparaat

- Sep 24, 2019-

Bij de toepassing van PON-technologie is OLT-apparatuur een belangrijke bureau-end apparatuur. De functies zijn als volgt: 1. Verbinding maken met de front-end (convergentielaag) schakelaar via netwerkdraad, converteren naar optisch signaal en verbinding maken met de splitter aan de gebruikerszijde door een enkele optische vezel. 2. Realiseer de functies van controle, beheer en bereik van ONU. 3. OLT-apparatuur, zoals ONU-apparatuur, is ook een foto-elektrisch geïntegreerd apparaat.

image

EPON-netwerk bestaat uit OLT, ODN en ONU. OLT behoort tot de serviceknooppuntapparatuur van het toegangsnetwerk. Het verbindt via de SNI-interface met de overeenkomstige serviceknoopapparatuur om de servicetoegang van het toegangsnetwerk te voltooien.

Het voltooit hoofdzakelijk de stroomopwaartse toegang van het PON-netwerk en maakt verbinding met ONU-apparatuur via de PON-poort via het ODN-netwerk (bestaande uit glasvezel en passieve splitter), meestal met 1:32 of 1:64 om het hele PON-netwerk te vormen. Over het algemeen worden PON-poorten verbonden via een enkele glasvezel en een ODN-netwerk. De splitter is 1: n (n = 2, 4, 8, 16, 32, 64, etc.). De ONU-downlink gebruikt de uitzendmodus en het ONU-apparaat ontvangt selectief. De stroomopwaartse wordt gedeeld. De ontwikkeling van PON-technologie heeft het proces van APON / BPON, EPON en GPON doorlopen en evolueert naar 10G PON en WDM PON. PON-technologie wordt op grote schaal gebruikt vanwege de flexibele inzet en lage kosten, en is de belangrijkste modus voor vaste breedbandtoegang geworden.

Als het optische signaal op OLT te sterk is (soms omdat het verlies van het optische signaal over korte afstand klein is), is een verzwakker nodig. OLT verbindt ONU naar beneden en splitter daartussen.


Een paar:OLT-functie Volgende:Netwerkstructuur van OLT