Nieuwe richting van de videoconferentiemarkt

- May 09, 2017-

Met de verbetering van de informatietechnologie graad, de populariteit van koolstofarme ideeën en kostenbesparende vraag, in de afgelopen jaren de snelle ontwikkeling van videoconferentie, de industrie hot market. In het proces van snelle ontwikkeling van de industrie verscheen er naast de traditionele verkoopmogelijkheden buiten videoconferentie markt ook een nieuwe manier van verkopen - leasingbedrijven.

 

Zogenaamde videoconferentie verhuur bedrijf is de videoconferentie provider in een videoconferentie systeem operators. Belangrijkste bedrijfsmodel was, door videoconferentie systeemaanbieder voor systeem van bouwwerkzaamheden, zich om te zetten in een videoconferentie systeem operatoren, bedrijven kunnen eenvoudig videoconferentie platform huren, u kunt genieten van videocommunicatie toepassingen. De dienst is vooral gericht op kleine en middelgrote ondernemingen.

 

Redenen voor het snel huren van zaken

-SME's met beperkte middelen de sterke vraag naar videoconferenties

Met het versnelde tempo van het bedrijfsleven en de economische globalisering stijgt ook de kleine en middelgrote ondernemingen de vraag naar videoconferenties. In de afgelopen jaren is de snelle ontwikkeling van videoconferentie software met relatief lage prijzen, maar voor kleine en middelgrote ondernemingen met beperkte omvang nog steeds een dure vergoeding. Bovendien, voor de meeste kleine en middelgrote ondernemingen, door het gebrek aan middelen, was het personeel, de vergaderfrequentie van gebruik niet hoog. Voor hen is de investering niet alleen een groot aantal videoconferentiesystemen en -uitgaven, maar levert ook inactieve middelen tegen het concept van kostenbesparingen. Momenteel kan het leasinggeldmodel een verscheidenheid aan kostencombinaties bereiken, zoals maandelijks, of zelfs betaal per zicht. Organisaties betalen lage huur- of betaalkosten elke keer dat u gebruik maakt en profiteert van professionele videoconferentie diensten. Dit leest niet alleen de eisen van bedrijven om videoconferenties te hebben en het gebruik van kapitaal te maximaliseren, en kostenbesparingen. Daarom is de lease-onderneming binnenkort verwelkomd door een groot aantal kleine en middelgrote ondernemingen, zaken kunnen snel worden uitgevoerd.

 

-Faced met grote marktdruk, fabrikanten om nieuwe manieren van de markt te openen

Hot video conferencing industrie, toegenomen concurrentie tussen de verschillende fabrikanten. Ondertussen hebben de grote exploitanten hun bedrijfsvoering uit te breiden, hun positie te consolideren, handen aan de videoconferentie-industrie. Vergeleken met leveranciers hebben de exploitanten een eigen netwerk, dus een voordeel voor internet-based videoconferentiesysteem, de producenten van videoconferencing software, vormt een enorme druk. Om te kunnen overleven moesten fabrikanten nieuwe marktsegmenten ontwikkelen. Huurbedrijf echt is getransformeerd in loutere aanbieders van videoconferentiesysteembeheerders, het vormen van operaties en productiepatronen, bedrijfspatronen verschuiven van productgedreven naar technologisch geleid, vergroten markt concurrentievermogen.

 

-Video-bijeenkomst marktvraag

Op dit moment is de binnenlandse videoconferentiemarkt nog steeds in de "kinderopvang", de groei van de ruimte is enorm, maar de ontwikkeling is niet volwassen. In het licht van de toenemende klantvereisten zijn de vereisten voor de segmenten van de videoconferentie toegenomen. Op dit moment is corporate videoconferentie vaak gebaseerd op de gehele enterprise interne applicatie, het andere externe contact is niet bereikt, het zogenaamde "enterprise information island". Dat vermindert de effectiviteit van zakelijke communicatie, en het gebruik van lease-activiteiten kan deze tekortkoming overwinnen om de volledige communicatie van bedrijven te bereiken.

 

De toekomst van de leasingactiviteiten is enorm

Volgens CCW bleken onderzoeksresultaten dat de Chinese KMO's 99,3% van de totale nationale ondernemingen vertegenwoordigen, ongeveer 3,2 miljoen of zo. Uit de data-analyse kan worden gezegd dat de KMO-markt een belangrijk marktvideo-conferentiesysteem is, hoe de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen kunnen worden aangepakt, de belangrijkste problemen worden voor de videoconferentie-systeemaanbieder. Specifiek voor kleine bedrijven en de invoering van leasingactiviteiten is een probleemoplossend en effectief antwoord. Ondertussen blijkt ook dat leasing een groot marktpotentieel leidt. In feite, niet alleen voor kleine en middelgrote ondernemingen, voor video conferencing gebruik zeldzame grote verhuur bedrijf is ook een goede keuze.

 

Het is wel verstaan dat de huidige binnenlandse productie meer dan videoconferentieverkopers heeft gelanceerd om zaken te huren, enigszins ontwikkeling van de leasingactiviteiten is dit jaar, spelen, zoals Granville-speed technologie dit jaar zal het leasingbedrijf uitgebreid bevorderen. Openbare bedrijven, die zich bij de Herald-huurboom aansluiten, komt eraan. Aangezien de hosting-dienstenplatformsfabrikanten langzaam toegenomen hebben, huurmodus voor videoconferenties op de zakelijke markt, zal het traditionele verkoopmodel een zekere impact hebben. Deskundigen van de industrie geloven dat sommige derde leveranciers de videoconferentiemarkt zullen verlaten onder de onderdrukking van het leasebedrijf. Een vlotte ontwikkeling van verhuurbedrijven zal het patroon van de binnenlandse markt van videoconferentiesysteem kunnen herskrijven. Samen met de ontwikkeling van de leasebedrijven zullen videoconferentieapparatuursystemenproducenten waarschijnlijk videoconferentiesystemen ontwikkelen en high-end diensten voor huurgebruikers bieden.


Een paar:Switch Application Data Center Network Gloeiend Nieuwe Twee Tips Volgende:Wereldwijde Optische Transceiver Marktwaarde zal stijgen naar 41,1 miljard Amerikaanse dollars in 2022