Netwerkbeheer Soorten schakelaars

- Aug 14, 2019-

Afhankelijk van de vraag of de switch de netwerkbeheerfunctie ondersteunt, kunnen we de switch opdelen in "netwerkbeheerstype" en "niet-netwerkbeheerstype".

image

De taak van netwerkbeheer switch is om alle netwerkbronnen in goede staat te houden. Netwerkbeheer-switchproducten bieden een verscheidenheid aan netwerkbeheermethoden, zoals Console-gebaseerd, Web-gebaseerd en Telnet-gebaseerd extern inlognetwerk. Daarom kunnen netwerkbeheerders de werkstatus en de netwerkstatus van de switch lokaal of op afstand in realtime volgen en de werkstatus en modus van alle schakelende poorten wereldwijd beheren. Netwerkbeheerschakelaar ondersteunt SNMP-protocol. SNMP-protocol bestaat uit een reeks eenvoudige specificaties voor netwerkcommunicatie. Het kan alle basistaken voor netwerkbeheer uitvoeren. Het heeft minder netwerkbronnen nodig en heeft enkele beveiligingsmechanismen. Het werkingsmechanisme van het SNMP-protocol is heel eenvoudig, voornamelijk via verschillende soorten berichten, namelijk PDU (Protocol Data Unit) om de uitwisseling van netwerkinformatie te bereiken. Netwerkswitches zijn echter veel duurder dan de niet-netwerkswitches die hieronder worden beschreven.

Netwerkbeheerschakelaar maakt gebruik van de embedded RMON-standaard (Remote Monitoring) om verkeer en gesprekken bij te houden, wat zeer effectief is voor het bepalen van knelpunten en blokkeerpunten in het netwerk. Software-agenten ondersteunen vier RMON-groepen (geschiedenis, statistieken, waarschuwingen en gebeurtenissen) om verkeersbeheer, monitoring en analyse te verbeteren. Statistieken zijn algemene netwerkverkeerstatistieken; geschiedenis is netwerkverkeerstatistieken binnen een bepaald tijdsinterval; alarmen kunnen worden gealarmeerd wanneer de vooraf ingestelde netwerkparameterlimiet wordt overschreden; tijd staat voor managementgebeurtenissen.

Er zijn ook netwerkbeheerschakelaars die op beleid gebaseerde servicekwaliteit bieden. Beleid verwijst naar de regels die het gedrag van schakelaars regelen. Netwerkbeheerders gebruiken beleid om bandbreedte, prioriteit toe te wijzen en netwerktoegang voor applicatiestromen te beheren. De nadruk ligt op de strategieën voor bandbreedtebeheer die nodig zijn om aan serviceniveau-protocollen te voldoen en de manier om beleid naar switches te publiceren. Een uitgebreid en handig visueel beheersysteem wordt gevormd door de multifunctionele light-emitting diode (LED) die wordt gebruikt om de poortstatus, half-duplex / full-duplex en 10BaseT / 100BaseT aan elke poort van de schakelaar weer te geven, evenals de schakelfase LED gebruikt voor systeem, redundante voeding (RPS) en gebruik van bandbreedte. Momenteel zijn de meeste schakelaars onder het afdelingsniveau van het type zonder netwerkbeheer, alleen het ondernemingsniveau en enkele schakelaars op afdelingsniveau ondersteunen netwerkbeheerfuncties.


Een paar:De ontwikkeling van optische modules zal verder worden gediversifieerd Volgende:Het verschil tussen schakelaars en hubs