Key Technology of GPON - GEM Envelope Technology 1 GEM-functie

- Jul 05, 2019-

Vanuit het oogpunt van inkapseling van framestructuur is GEM vergelijkbaar met andere methoden voor gegevensinkapseling. GEM is echter ingebed in de PON en heeft niets te maken met de OLI-eind SNI's en het ONU-eind UNls-type (zie figuur 3). Dat wil zeggen dat de GEM-inkapselingsfunctie binnen GPON eindigt en andere systemen dan GPON niet kunnen zien [4].

image

2 GEM-framestructuur
De GEM-framestructuur wordt getoond in figuur 4 en bestaat uit twee delen: de GEM-framekop en het netto laaddomein. De GEM-framekop bestaat uit PLI (netto laadlengte-indicator), PortID (poort-ID), PTI (netto laadtype-indicator) en HEC (kopfoutcontrole). PLI geeft aan dat de lengte van het nettoladingsdomein achter de kop L bytes is, de lengte is 12 bits en het maximum is 4095 bytes. Daarom moeten gebruikersdataframes groter dan deze waarde worden verzonden met behulp van een splitmechanisme. 12Bit PortID kan 4096 verschillende poorten bieden voor hergebruik met meerdere poorten, gelijk aan VPI [5] in APON.

image

PTI wordt gebruikt om het inhoudstype en de bijbehorende verwerking van het netto-laadsegment aan te geven, vergelijkbaar met de toepassing in ATM. Het hoogste bit in 3bit geeft aan of het dataframe of het GEM OAM-frame. Het laagste bit van het dataframe geeft aan of dit het einde is van het frame in het fragmentatiemechanisme en het onderste bit geeft aan of congestie optreedt.
PTI heeft enkele codes gereserveerd. HEC is 13 bits en biedt hoofdfoutdetectie en foutcorrectiefuncties. Het is een combinatie van BCH (39, 12, 2) codes en een pariteitsbit.
Nadat de GEM-framekop is bepaald, verzendt de afzender de kop en de vaste OxOXb6AB31E055 voor XOR-bewerkingen en stuurt de kop naar buiten. De ontvanger gebruikt dezelfde XOR-berekening om de kop te herstellen.

Een paar:PDH optische eindmachine Volgende:Toepassing van in een rek gemonteerde externe vezelversterker